Deprem şehitleri için 500 fidan toprakla buluşturuldu

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar anısına 21 Mart Dünya Ormancılık Günü kapsamında Adana karayolu üzerine Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı Fidan Dikme Töreni nedeniyle Niğde Orman İşletme müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; “ İlimizde bu güne kadar orman haftası etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen okullarda ormancılığının tanıtılması ile orman ve ağaç sevgisinin artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla etkinlikler düzenlenmekteydi. Ülkemizde 6 Şubat 2023 ve sonrasında meydana gelen depremlerde on binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yüz binden fazla insanımız da yaralanmıştır. Ülkemizdeki deprem gerçeğini canlı tutmak ve depremde şehit olanların hatıralarını yaşatmak amacıyla bu yıl Genel Müdürlüğümüz tarafından 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası'nda 81 ilde yapılan etkinlikler, 6 Şubat 2023 te meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlere ithaf edilmiş ve Deprem Şehitlerimizin hatıralarını yaşatacak ve geride kalanlara da "Bir Fidan Bin Umut" olacak faaliyet ve organizasyonlarla icra edilmiştir. Bu kapsamda ilimizde de "6 Şubat 2023 Deprem Şehitleri Ormanı" tesis edilmiş ve yapılan fidan dikim etkinliğinde deprem şehitlerinin hatırasını yaşatmak adına 500 adet fidan dikildi” denildi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku