CHP'li Adem'den Kale projesinin durdurulmasıyla ilgili açıklama

CHP İl binasında düzenlenen basın açıklamasına CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, Gençlik Kolları Başkanı Orpen Nergis, CHP Belediye Meclis Üyesi Erdal Aydoğan ve çağdaş Özmen katıldı.

CHP İl Başkanı Erhan Adem, 2019 yılı Aralık ayında CHP Belediye meclisi üyesi arkadaşlarımız Kale Projesinin yapılması için encümen ve Belediye başkanlığına yetki verilmesine evet dedik. İlerleyen süreçte Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile acele kamulaştırma kararına yetki istendi, belediye meclis toplantısında meclis üyelerimiz hayır dedi. Yapılan uygulamaların hukuksuz olduğu ve vatandaşların şikayetleri belediye meclis üyelerimizce meclis toplantısında defalarca dile getirildi” dedi.

CHP olarak yıkım ihalesine karşı olduklarını belirten Adem; “ hak maliklerin açtığı davaları takip ettik ve yıkım ihalesine karşı olduk. Öte yandan yıkımın yapılma şekline itirazımız oldu, elle yıkılması gerekirken makinalarla vahşi yıkım oldu. Bu süreç devam ederken Danıştay 6. Dairesi yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu kararla yapılan tüm uygulamalar kanun dışı hale geldi. Şimdi yapılması gereken projenin en başta yeniden yapılarak hak sahiplerini mağdur etmeyecek şekilde bir kamulaştırma yapılması ve projenin ilerletilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku