CHP milletvekili adayı tanıtım toplantısı düzenlendi

CHP İl Binasında gerçekleştirilen Milletvekili Aday tanıtım toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Erhan Âdem; “Cumhuriyet Halk Partisi olarak bugünden itibaren seçim sürecini başlatmış bulunuyoruz. Cumhuriyet halk Partisi olarak 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan 28. Dönem milletvekili seçimlerine Ömer Fethi Gürer, Sevgi Özbek ve Ozan Sarıkaya ile seçimlere gireceğiz. Umuyorum ki 15 Mayıs sabahı yeni bir güne yeni bir siyasi bir yönetime ve yeni bir Cumhurbaşkanına sahip olacağız. CHP olarak tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de tüm çabalarımızla çalışacağız. Milletvekillerimizle, Gençlik Kollarımızla, kadın kollarımızla ve tüm vatandaşlarımızla çalışacağız. Tek adam rejiminde ülkemiz büyük felaketler geçirdi. Tek adam rejiminde ağır bir ekonomik krizle karşı karşıya kaldı. Vatandaşın cebindeki para alım gücünü kaybetti, maaşlar eridi, fiyatlar yükseldi. Genel başkanımızın bir sözü var, Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyene kadar sonuna kadar çalışacağım diye bir sözü var, bizde bunu başarmak için Sayın Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapıp o emelini yerine getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Bütün arkadaşlarımı tebrik ederim” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer; “Türkiye için kader seçimi denilen bir evredeyiz. Sayın genel başkanımız 15 Mayıs sabahı Ülkenin Cumhurbaşkanı olarak Türkiye’yi yönetecektir. CHP Niğde milletvekili olarak bugüne kadar Bakanlara vermiş olduğum soru önergesi 10 bin 15, bunların önemli bölümleri Niğde’nin sorunlarıyla ilgiliydi. Bugün Niğde’de yapılmış olan ne varsa Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili olarak önerilerimiz ve mücadelelerimizin katkıları olmuştur. Milletvekili olarak vermiş olduğum Kanun teklifi sayısı 518, vermiş olduğum Meclis Araştırma Önergesi 552 ve Mecliste yapmış olduğum konuşma sayısı 450, basın toplantılarıyla birlikte 1000’e yakın açıklamalarımız var. EYT’yi ilk Kanun tekliğini 2019 yılında verdiğim zaman Türkiye gündeminde daha federasyon oluşmamıştı. Bu mücadeleyi hep birlikte federasyonla birlikte verdik. Bunlara türedi diyen benim seçim kaybetsem dahi EYT ile ilgili düzenleme yapmayacağım diyen Cumhurbaşkanı, Emeklilikte yaş takılanların 1999 sorunlarına yönelik kanunu meclise getirmek durumunda kaldı ve kanun meclisten geçti ve kesinleşti. Bu kanundaki eksiklikleri çözecek parti yine CHP’dir. En düşük emekli maaşı asgari ücrete çekilmesiyle ilgili kanun teklifini de meclise getirdim ve 2021 yılında red ettiler. Şuanda Türkiye’de 2008 yılında çıkarılan aylık bağlama oranı kat sayısından dolayı yüzde 70 olarak hesaplanan emekli maaşları yüzde 30’a düşürüldüğü için emekliler düşük maaş alıyorlar. Şuanda emeklilere verilen en düşük emekli aylığı 2008 yılında AKP değiştirmeseydi asgari ücretin altında olmayacaktı. Onun için en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması için kanun teklifini meclise verdik ve Cumhur ittifakının oylarıyla red edildi. 14 Mayıs’ta halkın oyuyla gerçekleştirilecek iktidarımızla gerçekleştireceğiz, emeklilerimize ve vatandaşlarımıza daha iyi yaşam koşullarının sağlanması, intibak düzenlemesinin yapılmasını gerçekleştireceğiz. Yoksulluk sınırını bırakın açlık sınırının altında vatandaşlarımız yaşıyor. Bu seçim diğer seçimlerden farklı olarak yaşanan ekonomik krizin her kesimin mağdur olduğu dikkate alınarak önümüzdeki süreçte nasıl yaşayacağınızın karını vereceksiniz” dedi.

CHP Milletvekili Adaları Sevgi Özbek ve Ozan Sarıkaya’da tanıtım toplantısına katılan tüm partililere teşekkür ettiler. CHP İl Binasında düzenlenen Milletvekili tanıtım toplantısına CHP Milletvekili adayları, CHP merkez ilçe Başkanı, Gençlik kolları, kadın kolları ve çok sayıda partili katıldı.
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku