Biriktirdiği antika malzemelerle antika dükkânı açtı

Dükkanında Osmanlı döneminden kalma eserlerinde bulunduğunu belirten Sabanlı, "Hurdadan çıkan antika değerindeki malzemeleri alıp, biriktirmeye başladım. Antika malzemeler evimde çok yer tutmaya başlayınca bir dükkan açmaya karar verdim ve açtım. Gördüğüm antikaların hurdalarla satılması içime sinmedi. Evimde biriktirdiğim eşyaları açtığım antika dükkanımın vitrinimde sergiliyorum” dedi.

Hobi olarak antika eser biriktiren Sabanlı'nın koleksiyonunda bin eserden fazlası bulunuyor. Topladığı eşyaları artık eve sığdıramayan Sabanlı, bir dükkân açarak bu eşyaları hem sergilemeye hem de ticaretini yapmaya karar verdi. Dükkânında Osmanlı döneminden kalma eserlerin bulunduğunu belirten Sabanlı, “Dükkânımda sergilediğim eserleri aynı zamanda satıyorum. Vatandaşların yoğun bir ilgisi var. Haftanın belirli günleri mezatlarımız oluyor ve satış yapıyoruz. Elimde özellikle Osmanlı Dönemi’nden kalma bir fotoğraf albümü mevcut. İçerisinde bazı fotoğraflar kartpostal şeklinde. İşimi severek yapıyorum ve eserleri toplamak ve onlarla ilgilenmek beni rahatlatıyor” ifadelerini kulandı

ANTİKANIN SONU YOK

Bizim yaptığımız iş çok kıymetli ve değerli bir iştir. Dükkânımda 8 bine yakın eser mevcut. Ayrıca yaptığımız işin bir sonu yoktur. Antikacılıkta en iyi gelir kaynağı bilgidir. Bilgimiz olmadan hiçbir eseri satamayız. Bu yüzden sürekli ders çalışmamız gerekiyor.

Dükkânının antika meraklılarının uğrak yeri olduğunu dile getiren Sabanlı, şöyle devam etti: Radyoya, saate, televizyona, silaha, bıçağa, kamaya, tüfeğe, herkesin ayrı bir sevdası var antika üzerine. Bende en çok köstekli saati seviyorum ve dükkânımda ağırlıklı olarak var. Saatlerin yaşları 50 ile 200 arasında değişiyor. En çok talep saate var. Ama şuanda dükkânımda Osmanlı dönemine ait Kılıçlar var. Bu işin meraklıları geliyorlar ve alıyorlar. Osmanlı kılıçlarının meraklıları ve koleksiyoncuları var. Bende oralardan aldım ve dükkânımda sergiliyorum. Bu kılıçlar 1 ile 1 buçuk asır yaşındalar. Bu kılıçları dükkânımda sergileyip meraklılarına satıyorum” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku