Belediye 1412 kişinin 1 milyon 400 bin TL borcunu yapılandırdı

Ayrıca yapılandırılan borçların İlk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak. Öte yandan Niğde belediyesi su ve kira hariç 250 TL ve altında olan borçları mükelleflere ve vatandaşlara sormadan sildi.

7440 Sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” kapsamında yapılacak olan vergi yapılandırması ile vatandaşlar belediyeye olan ve biriken borçlarını yapılandırarak ödemede kolaylık yaşayacak.

Niğde Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, önceki dönemlere ait beyana dayanan vergiler (emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan reklam vergisi, kira ve ecrimisil vergisi), bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamlarının bu yapılandırma kapsamına girdiği bilgisi verildi.

Vatandaşlar, 30 Haziran tarihine kadar bu yapılandırma fırsatından yararlanarak birikmiş borçlarını yapılandırabilecek ve ödemede kolaylık yaşayacak. Borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar Niğde Belediyesi ana binasında bulunan tahsilat veznelerinden ve https://nigde.bel.tr/ internet sitesi ana sayfasında yer alan “Borç Yapılandırma” sekmesinden işlemlerini gerçekleştirebilecek.

HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?
Söz konusu düzenleme ile vatandaşların vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), il özel idareleri ve belediyelere olan elektrik, su ve Emlak Vergisi borçları ve idari cezalar yapılandırılacak.

BAŞVURU NASIL OLACAK?
Yapılandırma için e-Devlet üzerinden ve ilgili kurumlara şahsen müracaat edilerek yapılması mümkün.

FAİZİN YÜZDE 90'I SİLİNİYOR:

Yapılandırılan borçlar peşin ödenirse, ana paranın dışındaki katsayı tutarının yurt içi ÜFE tutarının yüzde 90'ından vazgeçilecek. Örneğin; borç faizi 10 bin liraysa bunun 9 bin lirası silinecek. Sadece 1000 lirası talep edilecek. İdari para cezaları (trafik gibi) yapılandırılırken anaparadan %25 indirim yapılacak.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku