Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Arı Gibi Çalışıyor

 Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, YGS ve LYS sınavlarına girecek lise mezunu öğrencilere yönelik üniversiteye hazırlık kursları düzenliyor. Sınavlara yönelik oluşabilecek destek ihtiyacını karşılamak üzere bütün halk eğitim merkezlerinde olduğu gibi Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde de Üniversiteye hazırlık kursları düzenleniyor.

Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Altunok; Öğrenimin artık eğitim kurumlarıyla sınırlı olmadığı, yaşam boyu öğrenmenin zorunlu olduğu günümüz toplumları, bireylerinin ve toplumlarının gereksinimlerini yeniden sorgulamak zorunda kalmışlardır. Bu bağlamda yaşam boyu öğrenme, bireylerin eğitim ve öğrenme sürecini hayatlarının belli bir bölümüne sıkıştırmanın aksine; evde, işte, kafede, kısacası her yerde ve yaşam boyu sürecek bir süreç haline dönüştürmektedir. Yaşam boyu öğrenme, aynı zamanda temel becerilerin güncellenmesi yoluyla kişilere ikinci bir fırsat yaratabilmek ve daha ileri düzeylerde öğrenim imkânları sunmak anlamına gelmektedir.

Tüm dünyada da Halk Eğitim faaliyetleri Hayat Boyu Öğrenme faaliyetleri kapsamında değerlendiriliyor” diyen Altunok; “Hayat Boyu Öğrenme, okullarla sınırlı kalmayan evde, işte hayatın her alanında gerçekleşebilen, öğrenmenin yaş, sosyal, ekonomik, kültürel ve herhangi bir statüye bağlı olmadığı, eğitim seviyesine bakılmayan herhangi bir engel olmadan eğitimin, sürdürülebileceğini gösteren temel kavramlardan biridir” dedi

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku