1.Türkiye Hobi-Süs Kuşları Çalıştayı Gerçekleştirildi

Türkiye’de kanatlı sektörüne bilimsel çalışmalarıyla ve eserleriyle önemli katkılarda bulunan Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu adına gerçekleştirilen 1.Türkiye Hobi-Süs Kuşları Çalıştayı’nda, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Zootekni Federasyonu Başkanı Dr. İsmail Mert, Çalıştay Onursal Başkanları olarak yer aldı.

Üniversite Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu ise programda Koordinatör Başkanı olarak yer alırken, TURJAF ve IJAPOB Editörü Prof. Dr. Hasan Eleroğlu, Akdeniz Üniversitesi ve IJAPOB Editörü Doç. Dr. Demir Özdemir ve Zootekni Federasyonu YKÜ ve IJAPOB Editörü Dr. Ahmet Uçar da Çalıştay Başkanlığı görevini üstlendi.

Çalıştayın açılış konuşmalarından ilkini yapan Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu konuşmasına, “Adıma düzenlenen ve bilimsel ve akademik çalışmalara kapı aralayacak nitelikteki bu çalıştayın verimli geçmesini temenni ediyorum” ifadeleri ile başladı. Çalıştayın önemine de değinen ve birçok bilgiyi katılımcılar ile paylaşan Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu açıklamalarını çalıştayda emeği geçenlere teşekkür ederek sonlandırdı.

Doç. Dr. Abdullah Nuri Özsoy, babası Prof. Dr. Mustafa Kemal Özsoy’un adını taşıyan oturum dolayısıyla mutlu olduğunu ifade ederek Prof. Dr. Mustafa Kemal Özsoy’un akademik hayatı ve bilimsel çalışmaları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Doç. Dr. Abdullah Nuri Özsoy, katılımcılara teşekkür ederek açıklamalarını sona erdirdi.

Çalıştay açılışında bir konuşma gerçekleştiren Çalıştay Koordinatör Başkanı Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu ise açıklamalarının başında “Türkiye’de kanatlı konusu ele alındığında sadece tavukçuluk konusu öne çıkmıştır. Fakat Hobi-Süs kuşlarının da Türkiye ekonomisinde önemli bir yeri bulunmaktadır. Bu konuyu bilimsel olarak ele alabilmek adına bu çalıştayı gerçekleştiriyoruz” dedi. Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu açıklamalarını, bu tarz çalıştayların ilerleyen süreçte de devam edeceğini belirterek sürdürdü. Tüm paydaşların birarada olduğu ortamlarda önemli gelişmeler sağlanacağına inandığını da belirten Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu açıklamalarını başarılı bir çalıştay dileyerek noktaladı.

Çalıştay Başkanlarında Doç. Dr. Demir Özdemir, Hobi-Süs kuşlarının önemli bir ekonomik getiri sağladığına vurgu yaparak başladığı konuşmasını “Ele aldığımız konu, farklı sektörlere de etkiler yapabilecek önemli bir konu. Bu alanla ilgili dernek ve federasyonların sorunlarının değerlendirilmesi adına çalıştayımız oldukça değerli bir rol oynuyor. Başarılı bir çalıştay diliyorum” diyerek sona erdirdi.

Açılış konuşmalarından birini yapan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Sarıca konuşmasında konu ile ilgili olarak gerçekleştirilen çalışmalardan detaylı bir şekilde bahsederek çalıştayın gerçekleşmesi noktasında çabalarından dolayı Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu hocamızı kutladı. Konu ile ilgili önerilerini de sunan Prof. Dr. Musa Sarıca açıklamalarını, başarılı bilim insanlarının adlarının verildiği oturumlar ile hatırlanmasını sağlayan çalıştayın başarılı bir şekilde geçmesini dileyerek noktaladı.

Çevrim içi gerçekleşen 1.Türkiye Hobi-Süs Kuşları Çalıştayında açılış konuşması yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan, Üniversite olarak bu tarz etkinliklere ev sahipliği yapmak noktasında çok mutlu olduklarını ifade ederek “Süs kuşları arasında yer alan Güvercinler geçmişte istihbarat teşkilatlarında haberleşme maksatlı kullanılan bir hayvandır” dedi. Haberleşmede kullanılan güvercinlerin tarihteki öneminden de bahseden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan çalıştayda biyolojik anlamda incelenen güvercinlerin bu yönüyle de çok değerli olduğunu belirtti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan açıklamalarının sonunda 1.Türkiye Hobi-Süs Kuşları Çalıştayında emeği geçen herkese teşekkür ederek başarılı bir çalıştay dileğinde bulundu.

Prof. Dr. Mustafa Kemal Özsoy Oturumu, Prof. Dr. Kemal Özkütük Oturumu, Prof. Dr.Nevzat Asyalı Oturumu ve Prof. Dr. Cemal Sarıcan Oturumu olmak üzere 4 oturumdan oluşan “1.Türkiye Hobi-Süs Kuşları Çalıştayı”nda, Güvercinlerde Genetik Islah Yöntemleri, Türkiye’de Hobi ve Süs Tavukçuluğunun Genel Durumu, Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonunun Genel Tanımı ve Ülkemizdeki Kafes Kuşlarının Gelişimi, Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricilerinin Resmi Yapılanması, Hobi ve Süs Amaçlı Yetiştirilen Su Kanatlıları, Kafes Kuşlarının Üretimi ve Yarışmaların Değerlendirilmesi, Süs Tavuklarında Puantaj ve Irk Standartları, Türkiye’de Ötüm Kanaryalarının Geçmişten Günümüze Durumu, Güvercinlerde Tüy Renginin Kantitatif Genetik Doğası, Güvercin Yetiştiriciliğinin Genel Durumu ve Sorunları ve Hobi ve Süs Kuşları Yetiştiriciliğinde Damızlık Bakım ve İdaresi başlıklı sunumlar yapıldı.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku