Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına video konferansla katıldı

Seçim Güvenliği Toplantısı’nda konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 31 Mart Mahalli Seçimlerine 6 gün kaldığını hatırlatarak ve İçişleri Bakanlığı olarak yerel seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesi, halkın iradesinin tam olarak sandığa yansıması için çalışmalarını büyük bir hassasiyetle sürdürdüklerini ifade etti. Bakan Yerlikaya, “Seçim güvenliğini; bakanlığımızın yanı sıra, Yüksek Seçim Kurulu, il ve ilçe seçim kurulları ve ilgili tüm kurumlarla tam bir koordinasyon içerisinde kapsamlı bir şekilde ele alıyoruz. Biliyorsunuz, Yüksek Seçim Kurulu'nun kararıyla seçim takvimi 1 Ocak'ta başladı.” dedi.

SEÇİM HAREKÂT MERKEZİ KURULDU

Seçim güvenliğinin sağlanması adına neler yapıldığına dair açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya toplantıda şu bilgileri verdi: “Öncelikle Bakanlık olarak; 12 Aralık 2023 tarihinde İller İdaresi Genel Müdürlüğümüz eliyle 81 il valiliklerimize 'Seçim Tedbirleri'ne ilişkin bir genelge gönderdik. Genelgede; seçimlerin huzur ve güven içerisinde yapılması, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi, seçim kurulları kararlarının titizlikle takip edilmesi ve bu kararlar doğrultusunda işlem yapılması hususları tek tek belirtildi. Genelge kapsamında öncelikli olarak; seçim sürecinde görevli tüm kurumlar arasında koordinasyon ve iş birliğinin sağlanması, ülke çapında seçimle ilgili tedbirlerin gözden geçirilmesi. Seçimle ilgili olayların anlık paylaşımı ve önleyici tedbirlerin geliştirilmesi amacıyla Bakan Yardımcımız başkanlığında ‘Seçim Koordinasyon Komisyonu’ oluşturuldu. Ardından, Bakanlığımız Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 'Seçim Harekât Merkezi' kuruldu. Ayrıca, illerimizde GAMER bünyesinde Vali yardımcısı başkanlığında ve Valiler tarafından belirlenen üyelerden oluşan ''İl Seçim Koordinasyon Merkezleri'' oluşturuldu. İl Valileri, İl Jandarma Komutanları, İl Emniyet Müdürleri ve diğer ilgili birim yetkili amirlerinin katılımıyla ‘Seçim Güvenliği Toplantıları’ düzenlendik. Bu toplantılarda gerçekleştirilen risk analizleri doğrultusunda 'İl Seçim Güvenlik Planları' hazırlandı. Bu çalışmalara ilave olarak: 81 ilimizin valileriyle seçim güvenliğine yönelik VKS toplantıları düzenlendik. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı yetkilileri ile değerlendirme toplantıları yaptık. Ayrıca, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı koordinesinde İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü temsilcilerinin katılımıyla 'Siber Güvenliği' konusunda toplantılar yapıldı ve alınması gereken tedbirler belirlendi. MİT Başkanlığı, İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü temsilcilerinin katılımıyla da şubat ayı sonundan itibaren her hafta 'Seçim Güvenliği Koordinasyon Toplantıları' düzenlendi.”

594 BİN PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ

Bugüne kadar yapılan tüm genel ve yerel seçimlerden demokrasiyi taçlandırarak çıktıklarının altını çizen İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Biliyorsunuz geçen yıl, 2 büyük seçimi tecrübe ettik: 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri ile 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı Seçimleri. Ülke olarak yüzde 90'lara varan rekor bir katılımla halkımızın iradesi bu seçimlerde de sandığa yansıdı. Şimdi önümüzde, 31 Mart Mahalli Seçimleri var. 85 milyon vatandaşımızın her birinin gönül rahatlığıyla sandığa gitmesi ve milli iradenin sandığa yansıtabilmesi için valiliklerimizle, jandarmamızla, polisimizle, tüm kolluk kuvvetlerimizle; hukuk devleti sınırları içerisinde A'dan Z'ye her türlü tedbiri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. 31 Mart Mahalli Seçimlerinde, seçim güvenliği kapsamında; 324 bin Emniyet Genel Müdürlüğü, 197 bin Jandarma Genel Komutanlığı, 2 bin 850 Sahil Güvenlik Komutanlığı ve 53 bin güvenlik korucusu ve 17 bin gönüllü güvenlik korucusu olmak üzere toplam 594 bin personelimiz görevlendirildi.” ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, kolluk birimlerine ait helikopterleri, uçakları, İHA/İKU'ları göreve hazır vaziyette bulundurduklarını bildirerek “81 ilimizin tamamında her şehrimizde, her sokakta içişleri ailemizle inşallah huzur ve güven içerisinde bir seçim ortamı yaşayacağız. 31 Mart Mahalli Seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuşmasını tamamladı.
Vali Çelik’in katıldığı video konferansta, Niğde Emniyet Müdürü Adnan Özdemir ve Niğde Jandarma Komutanı Albay Gürol Okyar da hazır bulundu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku