Tarımsal Altyapıda 2024 yılı hedefler değerlendirildi

Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Bülent Akdemir tarafından yapılan sunumun ardından 2024 yılında hayata geçirilecek olan denetimler, projeler ve hedefler ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Yapılan toplantıda, Kontrol-Denetim Çalışmaları kapsamında  5403 sayılı Kanun Uygulama Genelgesi kapsamında İl Müdürlüğümüzce verilen tarım dışı kullanım ve tarımsal amaçlı yapı izinleri, izin verildiği tarihi takip eden 3. yılda arazide kontrol edilmektedir. Bu yıl içerisinde 97 adet denetim yapılmış olup, uygun olmayan 40 adet başvuru tespit edilmiştir.

2023 yılı içerisinde yapılan denetimlerde, Tarım dışı kullanım izinlerinin veriliş amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığı, Tarımsal amaçlı yapıların amacı doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığı, ayrıca izin verilen alandan fazla yapılaşma olup olmadığına bakılır. Herhangi bir aykırılığın ve yanlış kullanımın tespiti durumunda  Kanunun 20 ve 21. maddeleri kapsamında ilgililer hakkında idari yaptırımlar uygulanır.

2023 Yılında 20/21. maddeler kapsamında 67 kişiye toplam 5 milyon 182 bin 329 TL. idari para cezası uygulanmış, ödeme yapmayanlar tahsili için Defterdarlığa bildirilmiştir.

Sulama Amaçlı Tarımsal Elektrik Aboneliği için, 2023 Yılında 15 adet sulama amaçlı tarımsal elektrik aboneliği başvurusu yapılmış, 14 adedine uygun görüş verilmiş, 1 adedi uygun bulunmayarak talep reddedilmiştir.

Sularda Tarımsal Faaliyetlerden Kaynaklanan Kirliliğin Kontrolü Projesi kapsamında Niğde İlinde yüzey sularından 33 adet, yeraltı sularından 21 adet noktadan olmak üzere toplam 54 adet noktadan numune alınmaktadır.  Yüzey sularından her ay, yeraltı sularından 3 ayda bir numune alınmaktadır” denildi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde ilk 15’e giremedi
 Niğde vergi tahsilat oranında Türkiye illeri sıralamasında ilk 15 il arasına girmeyi başaramadı.

Haberi Oku