Niğde'de LPG dönüşümüne talep patladı!

Niğde’de LPG dönüşüm işi yapan esnaflar, "Şu anda fosil yakıtlarının aşırı şekilde yükselmesinden dolayı piyasalar LPG'ye fırsat veriyor. LPG’li araçtaki montajımız çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Maalesef herkese de şu anda montajını yapamıyoruz, randevu üzerine çalışıyoruz. Randevusunu birkaç gün öncesinden veya bir hafta öncesinden verdiğimiz kişilerin sırasıyla montajını gerçekleştiriyoruz. Şu anda 2021-2022-2023 bandında çok fazla araca taktık. 2-3 yaşındaki arabalara daha fazla montajlarımız var. Lüks araçlarımızda daha fazla şu anda Toyota olsun, Egea tarz araçlarımızda olsun, şu anda çok fazla montajımız var" dediler.

LPG ŞU ANDA HAT SAFHADA
Araç sahiplerinin LPG montajına taleplerinin devam ettiğini belirten esnaflar, “Markalarda LPG’li fiyatlarda şu anda piyasanın yükselişine göre paranın değer kaybetmesine göre enflasyona göre yükseliyor. Şu anda ucuz bir montaj da yok. Ben sanayiciyim ben takıyorum ama bana bile pahalı geliyor şu anki fiyatlar. Ama o halde bile yakıttan dolayı arada makasın hayli açılması ve dar gelirlileri vatandaşlarımızın zorlanmasından dolayı LPG şu anda hat safhada" ifadelerini kullandılar. 

İNSANLAR TASARRUF PEŞİNDE
İşlerin şu anda çok yoğun olduğunu, müşterinin taleplerini karşılamak için sabah erken saatten gece geç saatlere kadar çalıştıklarını söyleyen esnaflar, "Günümüz şartlarında bu durum zorluyor bizi. Şu anda insanlar nereden tasarruf ederiz, ne yaparız, nerelerden kısarız bunların hesabını yaptığından dolayı ortam bunu gerektiriyor. Şu an bakımlarda çok fazlalık var. Çünkü 15-20 gün sonra okul giderleri başlayacak. Aileler bütçeleri ona göre ayarlamaya çalışıyor. Çünkü 'bakımını şimdi yaptırırsam en azından önümüzdeki ay çocuğuma harcayabilirim' mantığı var. O yüzden bakımlarda bir yoğunluk var" dediler. 

FİYATLARI 11-25 BİN LİRA ARASINDA
LPG dönüşüm fiyatları hakkında da bilgi veren esnaflar "LPG fiyatlarında şu anda 11.000 TL ile 25.000 TL arasında bir fiyat var. Aracın modeli cinsine göre değişiyor. 6500-7000 TL’ye taktığımız tüpler şu anda 12 – 13 bin TL oldu. İki katına çıktı. Daha da artacağa benziyor. Hiçbir fiyat yerinde durmuyor. Parçalara, tanklara, yedek parçalara her şeye zam geliyor. En küçük kullandığımız plastik kelepçesinden tutun da cıvatasına varıncaya kadar, ön kiti şamandırasına kadar her şeye A’dan Z’ye zam geliyor" dediler.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Uzkurt’tan Niğde’ye konut müjdesi
Niğde Valisi Cahit Çelik, Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir,...

Haberi Oku