Niğde'de Arıların 'Oğul Verme' Oranı Arttı

Niğde Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mustafa Ünal; “Niğde’de arı üreticileri kovanlardaki arı sayısının artması üzerine ana arıyla birlikte kovanı terk eden arıların oluşturduğu oğulları, yeni kovanlara alma telaşı yaşıyorlar. Genellikle öğle saatlerinde oğul vermek için kovanlarından çıkan arılar, belli bir süre hep birlikte uçtuktan sonra, kovanlara yakın herhangi bir yerde bitki, ağaç, demir ya da taş üzerine kümeleniyor. Kovan sahipleri arıların kümelendiği yerlere hazırladıkları kovanları koyarak arıların içine girmesini sağlıyor” dedi.

Niğde Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mustafa Ünal, son dönemlerde etkili olan yağışlar nedeniyle bu yıl arıların oluşturduğu oğul sayısında geçen yıla oranla artış olduğunu söyledi.

Ünal, "Oğul verme artınca kovan sayısı da artmaktadır. Yağışların bu şekilde devam etmesi halinde bahar uzayacağından bal veriminin de güzel olacağını umuyoruz" dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde ilk 15’e giremedi
 Niğde vergi tahsilat oranında Türkiye illeri sıralamasında ilk 15 il arasına girmeyi başaramadı.

Haberi Oku