Kızıltan, Taşımacı esnafa ÖTV zammı uygulanmamalı

Toplu taşıma ve taksilere yapılan zammın bir öneminin kalmadığını aktaran Başkan Kızıltan, akaryakıt fiyatlarının yükselmesiyle birlikte maliyetlerin arttığını belirterek, “Taşımacı esnafımıza ÖTV zammı uygulanmamalı ve yakıtta ticari araçlarda ÖTV indirimi yapılmalıdır” dedi. 
Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan yaptığı açıklamada, akaryakıttan alınan ÖTV’ye yapılan zammı değerlendirdi. Artışla birlikte toplu taşıma, nakliyeci ve taksi esnafının maliyetlerinin arttığını aktaran Kızıltan, maliyetler karşısında esnafın direnmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

ESNAFA ÖTV ZAMMI UYGULANMASIN 
Taşımacılık yapan esnafa özel tüketim vergisi zammı uygulanmaması gerektiğini belirten Niğde Şoförler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan, “Akaryakıt üzerinden alınan ÖTV’ye yapılan zam, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. 
Bilindiği üzere dünyada yaşanan pandemi sürecinden günümüze kadar olan dönemde toplu taşıma esnafımız ciddi anlamda zor günler geçirmiştir. Kendi imkanlarıyla ayakta durmaya çalışan esnafımız içinde bulunulan ekonomik 


sıkıntılar ve maliyet hesaplarında yaşanılan artıştan dolayı bu ay içerisinde toplu taşıma ve taksi tarife ücretlerine zam yapıldı. Ancak toplu taşıma ve taksici esnafımıza verilen bu zammın akaryakıtta meydana gelen artıştan dolayı önemi kalmıştır. 
Nakliyeci, toplu taşımacı, okul servisi, taksici vb. taşımacılık yapan tüm esnaflarımız araç alım satımlarında, yedek parça ve tamir bakımlarında her türlü vergiyi istinasız ödemekle birlikte trafik sigortası, kasko, motorlu taşıtlar vergisi, katma değer vergisi, egzoz emisyon ölçümü, BAĞ-KUR ödemeleri, yol ve köprü ücretlerini de gününde aksatmadan yapmaktadır. 

Tüm bunlar göz önünde bulundurularak, taşımacı esnafımıza ÖTV zammı uygulanmamalı ve yakıtta ticari araçlarda ÖTV indirimi yapılmalıdır” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Üniversitede İlk Kez THE Asya Üniversite Sıralamasına...
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi dünyanın en saygın uluslararası üniversite sıralama kuruluşu Times...

Haberi Oku