Görme Engelliler Haftasında anlamlı ziyaret

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Umut Zeybek, "Erişilebilirliğin herkes için olduğu farkındalığının gerek bizim toplumumuzda gerekse tüm toplumlarda benimsenmesi ve yaygınlaşması temennisi ile tüm görme engellilerimizin, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasını kutluyorum." dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; "Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında İl Müdürümüz Sn. Umut Zeybek ve İl Müdür Yardımcımız Sn. Betül Gül Akçay Bakanlığımız hizmet modellerinden yararlanan ailelerimize ziyarette bulundular.

Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç duydukları her noktada yanlarında bulunmayı, toplumsal bilincimizi ve farkındalığımızı artırmak adına oldukça önemli görüyoruz." ifadeleri kullanıldı.  Gerçekleştirilen ziyaretlerde hoş sohbetlerin yanısıra sorunların çözümü adına çalışmaların yapıldığı belirtildi.

7 – 14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası

Beyaz Baston hareketi, 1921 yılında Londra’da trafik kazası sonucu görme yetisini kaybeden bir fotoğraf sanatçısının, dış dünyanın kendisini fark etmesi için bastonunu beyaza boyamasıyla ve bu hareketin dikkat çekerek farkındalık oluşturmasıyla başlamış, sonrasında Fransa’da 1931 yılından itibaren simge haline gelmiş bir engelli hareketidir. Dünyada da her yıl Ocak ayının ikinci haftası olan 7 – 14 Ocak tarihleri “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” olarak kabul edilmektedir

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde ilk 15’e giremedi
 Niğde vergi tahsilat oranında Türkiye illeri sıralamasında ilk 15 il arasına girmeyi başaramadı.

Haberi Oku