Evlenmenin maliyeti 500 Bin lirayı geçiyor

İki kişinin anlaşarak evlenmesinin önünde evlilik teklifi, söz, nişan, kına ve düğün ritüelleri ile gelin ve damat bohçası, çeyiz serme gibi çok masraflı bir aşama var. 
Ev tutmak, eşya almak, söz, nişan ve düğünde giyilecek kıyafetler, kuaför masrafları ve hatta fotoğraf ile video çekimleri bile masraflar arasında önemli yer tutuyor.  Tabi bu masraflar yapılacak seçimlere ve keselere göre değişiklik gösteriyor. Biz 2024 yılında ortalama bir evlilik yolundaki harcamaların maliyetini çıkarmak istedik. Bu hesaplamalara takıları ve balayını dahil etmedik.

Tüm çiftlerin gönüllerince geleneklerini yaşatacağı bir düğünün masrafları şu şekilde, Evlilik teklifi organizasyonu: 6 bin lira, Sözdeki süslemeler: 10 bin lira, Sözdeki yemek ikramı: 6 bin lira, Söz çiçeği ve çikolatası: 3 bin lira, Sözde gelin kıyafeti: 5 bin lira, Sözde damat kıyafeti: 4 bin lira, Sözde gelin saçı: bin 500 lira, Sözde damat saçı:  bin  lira, Nişanda mekan: 25 bin lira, Nişanda gelin kıyafeti:  8 bin lira, Nişanda damat kıyafeti:  5 bin lira, Nişanda gelin saçı ve makyajı: 4 bin lira, Nişanda damat saçı: bin lira, Nişanda fotoğraf ve video çekimi: 10 bin lira, Kına masrafları ( malzeme- kuruyemiş) : 6 bin lira, Kına organizasyonu: 9 bin lira, Kınada gelin kıyafeti:  6 bin lira, Kınada gelin saçı ve makyajı: 3 bin lira, Kınada fotoğraf  ve video çekimi : 10 bin lira, Düğünde mekan: 40 bin lira, Düğünde gelin kıyafeti: 20 bin lira, Düğünde damat kıyafeti: 15 bin lira,  Düğünde gelin saçı ve makyajı: 4 bin lira, Düğünde damat saçı: bin 500 lira,  Düğünde fotoğraf ve video çekimi: 15 bin lira, Gelin çiçeği: bin 500 lira, Gelin arabası süslemesi: bin 500 lira, çalkı, davul zurna: 4 bin lira, Gelin ve damat bohçası: 12 bin lira, Çeyiz serme: 6 bin lira,  Ev tutmak( 2 depozito ile) 30 bin lira, Eşyalar: 304 bin lira toplam 578 bin lira tutuyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde’de Uçurtma Şenliği ile gökyüzü...
Efendibey Mahallesi Mustafa Yiğit Millet Bahçesinde Niğde İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen Uçurtma...

Haberi Oku