Bayram tatilinde 390 vakaya müdahale edildi

Niğde’de yıllık yaklaşık 45 bin civarında 112 olarak vaka taşıdıklarını belirten Dr. Okur, “Aylık olarak da 112 olarak vaka oranımız 4 bin civarındadır. Yaz aylarında ve kış aylarında özelikle yaz aylarında ilk üç aylık dönemlerde vaka sayımız artıyor. Bu vaka sayımızın artmasının nedeni de il dışından gelen gurbetçilerimizle beraber ilimizin nüfusu artmakta. Bununla beraber ilimizin de trafik yoğunluğu artmaktadır. İlimizde nüfusun ve trafik yoğunluğunun artmasıyla birlikte kaza ve hastalık oranları da artmaktadır.” dedi.

Bayram tatilinde 112 acil sağlık hizmetlerine sağlık alanıyla ilgili olarak 3 Bin 231 çağrı geldiğini belirten Dr. Okur; “ Bayram tatillerinde normal günlere göre 112 acil çağrı merkezlerine gelen çağrılarda bir artış yaşanıyor.  17 Haziran’dan 3 Temmuz’a kadar 112 acil çağrı merkezinden sağlık birimine 3 bin 231 çağrı aktarılmış olup Bin 355 vakaya çıkılmış olup bunların 128’i trafik kazasıdır.  Ayrıca bayram tatili süresince 390 vakaya bakılmış olup bunların 13’ü ambulansla hastane acil servisine getirilmiş olup, 377’si ise ayakta kendi imkanlarıyla gelip tedavi edilmiştir. Acil servise müracaat eden 390 hastadan 377’sinin durumu iyi olup taburcu edilirken 13 hasta ise yatış yapıldı. Bayram tatili süresinde 112 acil sağlık hizmeti olarak hiçbir problemle karşılaşmadık” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku