Başkan Özdemir, 100 Yılın Projesinden çalışmalar devam ediyor

BU 5 YIL YENİ YATIRIMLARIN VE BÜYÜK İŞLERİN KONUŞULDU YIL OLACAK

Seçim bittikten sonra 1 Nisan itibariyle çalışmalara başladıklarını ifade eden Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “ 31 Mart seçimlerinin tamamlanması sonucu 1 Nisan itibariyle biz çalışmalarımıza başladık.  Tabii şuan belediyemizde bir yoğunluk var. Vatandaşlarımız bizlere hayırlı olsun ziyaretlerine geliyorlar. Ben buradan tekrar tüm Niğdeli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bizlere bir 5 yıl daha bu şehre belediye başkanlığı yapma şerefine layık gördüler. 31 Mart seçimlerinde bütün Niğde kazandı. Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde biz hiçbir parti ve siyaset gözetmeden işlerimizi yapmaya çalıştık. Bizler her kesimin belediye başkanlığını yapmak için çalıştık. Bundan sonra da önümüzdeki 5 yıl da tüm Niğdelilerin belediye başkanlığını yapacak, eşit, adaletli, haktan ve hukuktan ayrılmadan bir dönemi daha ilimizin gelişimleriyle dolu, yeni yatırımlarla büyük işlerin konuşuldu yeni bir dönemde güzel hizmetler bırakmak için var gücümüzle çalışacağız.” Dedi.

KALE PROJESİNDE ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

“100 Yılın Projesi” olarak adlandırılan Niğde Kalesi ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projesine ilişkin çalışmalarda gelinen noktayı değerlendiren Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Kale ve çevresinde başlattığımız projemiz son hızıyla devam ediyor. Türkiye’de kültür varlıkları alanlarında devam eden en hızlı projeler arasında yer alan Niğde Kalesi’ndeki projemizde ilk yapım ihalesini gerçekleştirdik. İhaleyi alan firma çalışmalarına başladı. 70’e yakın tarihi yapının korunup yenileneceği alandaki metruk yapıların yıkıldığını, 2200 hak sahibinden 2000 hak sahibine ait alanlarda kamulaştırmanın tamamlandığını belirtti.

TÜRKİYE’DEKİ EN ZOR PROJELERDEN BİR TANESİ KALE PROJESİ

Kale ve Sanayi projelerinde çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Özdemir; “Kale Projemizde ve sanayi projemizde çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle kale projemiz Türkiye’deki en zor projelerden bir tanesi. Birinci derece ve Üçüncü derece Arkeolojik sit alanlarında bir kentsel yenileme projesi götürüyoruz. Bütün yetki kurulda. Tabii seçim zamana yalan yanlış çok bilgiler dolaştı. Bundan dolayı da vatandaşlarımızın aklında soru işaretleri oluşmuş olabilir ama kale Projemizde hiçbir sıkıntı yok projemiz devam ediyor. Kale Projemizi Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı ve TOKİ ile birlikte yapıyoruz. Buradan tekrar Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bizlere neredeyse sınırsız bir bütçe tanıdı. Yapılması gereken ve geç kalınan bir projeydi. Sayın cumhurbaşkanımız bize o bütçeyi tahsis ettikten ve yetkileri verdikten sonra projemiz neredeyse 3 yılı geçkin bir zamandır başladı ve şuan itibariyle devam ediyor. Önümüzdeki en geç 3 yıl içiresinde bitirmeyi hedefliyoruz. Orası kurul izniyle yapılan ve çalışılan bir proje inşallah en geç 2 ya da 3 yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Bu seçim bize halkımızın bizim projelerimize olan desteklerini de gösterdi. Birileri kaleye çıkıp şöyle mi böyle mi bakımından açıklamalar yapıyordu. Seçimde halkımızın bizim doğru yolda olduğumuzu tasdikledi. Bundan sonra çok daha hızlı gideceğiz” dedi.

ESKİ SANAYİ SİTESİ NİĞDE’NİN CAZİBE BÖLGESİ OLACAK

Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Eski Sanayi Sitesi’nde devam eden Kentsel Yenileme Projesinin de bölgeyi İç Anadolu’nun en cazibeli bölgesi haline getireceğini söyledi.

Başkan Özdemir, Proje kapsamında şehir merkezinde kalan eski sanayi sitesindeki dükkanları yıkıp yerine, içerisinde alışveriş merkezleri, yaşam alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları, otel ve pansiyonları, sinema salonları, küçük bir göletin de yer aldığı turistik bir alan inşa edeceklerini ifade etti.

400 esnafın, yeni sanayi sitesinde Niğde Belediyesi tarafından yapılan modern dükkanlara taşındığını belirten Başkan Özdemir, “Bu proje de anlatılması zor bir projeydi. Bize güvenen ve projeyi uygulamamıza destek veren esnafımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde’de Uçurtma Şenliği ile gökyüzü...
Efendibey Mahallesi Mustafa Yiğit Millet Bahçesinde Niğde İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen Uçurtma...

Haberi Oku