Şoförler odası başkanından ikinci el araç alacaklara uyarı

Galericiler haricinde 2. el araç alımı yapmayın diyen Kızıltan, dünya genelini etkisi altına alan Koronavirüs’ten otomotiv sektörünün de nasibini aldığına değindi. Sıfır araç üretiminin durma noktasına gelmesiyle birlikte ülkemizde 2. el otomotiv fiyatları %50 oranında zamlandı. Bu artışları fırsata çevirenlere karşı uyarıda bulunan Başkan Kızıltan, fahiş fiyatlara otomobil almamak için galerici esnafına güvenilmesi gerektiğini ve alışverişin güvenli olması adına 2. el otomotiv alacakların galerici esnafını tercih etmesini önerdi. 

Yetki Belgesi Olmayan Satıcılardan Araç Almayın! 

İkinci el araç alım satımında birçok vatandaş sorun yaşıyor diyerek devam eden Kızıltan, araç ilanlarında çeşitli kandırmacalar da yapılıyor, “Yüksek fiyata opsiyonlandı gösterip, piyasayı yükseltiyorlar” ifadelerini kullandı. Piyasanın yükselmesine neden olan fırsatçılara karşı bu işi yaparak vergisini veren ve en önemlisi “Yetki Belgesi” olan galerici esnafı da bu gibi durumlarda zorda kalıyor. ikinci el araç alırken aldıktan sonra sorun yaşamamak adına ekspertiz yapılması gerektiğine de ayrıca değinen Kızıltan, “2 El araçlarda fırsatçılar türlü hile ve oyunlara başvurabiliyor. Yine bu konuda oldukça yoğun şikâyetler geliyor. Vatandaşlarımız araç alırken işin ehli olan uzmanlara giderek araçlarını her yönden kontrol etmesi gerekiyor” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku