Vali Koç'tan Atatürk' ün Niğde' ye gelişinin 89. Yıl dönümü mesajı

Niğdeliler, Niğdelileri her zaman sevmişimdir “diyerek övgüyle bahsettiği İlimiz için 5 Şubat 1934 günü, her zaman bir onur günü olmuştur” dedi.

Vali Koç yayımladığı mesajında şunları söyledi, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün İlimize teşriflerinin 89. Yılını kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Tarihinde hiç işgal edilememiş olan ilimiz, milli mücadele döneminde Ülkemizin düşman işgalinden kurtulması için Ulukışla – Pozantı güzergahında Fransızlara karşı etkin bir mücadele vererek, geçit vermemiş, kahraman askerlerimize erzak ve lojistik desteği sağlayan, Niğde tümeni ve Niğdeliler Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün övgüsüne mazhar olmuş canları pahasına verdikleri mücadeleyle Niğde Anadolu’nun işgal edilemeyen sayılı şehirleri arasında yer almıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün “Milli zaferin kazanılmasında en büyük dayanaklarımızdan birisiydi Niğdeliler, Niğdelileri her zaman sevmişimdir “diyerek övgüyle bahsettiği İlimiz için 5 Şubat 1934 günü, her zaman bir onur günü olmuştur. Bugün bizlere düşen en önemli görev, atalarımızdan emanet aldığımız bu güzel vatanımızı geçmişte olduğu gibi bugün de muhafaza ve müdafaa ederek, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün açtığı yolda gösterdiği hedeflerde ilerleyerek, Türkiye Cumhuriyeti Devletini muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak ve aziz milletimize hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm Niğdelilere selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku