Sina-İ Mülkiyet Hakları Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Niğde Akşemseddin Bilsem Kurum Müdürü Ahmet Kılıç süreç hakkında “Sınai mülkiyet hakları bilincinin öğrencilerimize kazandırılması konusunda kurumumuz Patent Biriminin Türk Patent ve Marka Kurumu’na, proje dosyalarını hazırlayarak yaptığı başvuruların sonuçları gelmeye devam ediyor, bu dosya takibi isteyen ve özveri gerektiren uzun bir süreç” dedi.

Kurumumuz öğrenci ve personelinin fikirleri-projeleri tescil kazanmaya devam ediyor. Bu kapsamda Niğde Akşemseddin Bilsem Patent Birim Sorumlusu Özkan Azimli süreç hakkında şunları paylaştı: Ülkemizin sanayi alanında tescilli fikir sahibi olması ve kalkınmasında büyük önemi olan Sınai mülkiyet hakları bilinci için; ülkemizde kültür haline gelmesi, gençlerin okul yıllarında bu süreci tecrübe etmeleri, deneyim kazanmaları gerekiyor. Bu amaçla hazırladığımız proje dosyalarımızın hazırlama süreci birkaç hafta sürüyor. Dosyalar hazırlandıktan sonra Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuru süreci başlıyor. Bu noktadan sonra TPE ile resmi yazışmalar başlıyor. Bu süreç TPE uzmanlarının görüşlerine cevap verme, savunma yazma gibi süreçlerle devam ediyor. Başvuru yapılan dosya türüne göre 5 ay ile 15 aya kadar uzayan süreçler sonunda Tescil Belgelerine ulaşabiliyoruz. Bu uzun süreç boyunca öğrencilerimizi sürece dahil etmeye, patent, faydalı model ve tasarım tescil dosyaları hakkında bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Süreç sonunda dosyalarımızın olumlu sonuçlanması bizi ve öğrencilerimizi yeni başvurular için teşvik ediyor ve sınai mülkiyet hakları konusunda gelecek nesillere iz bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kurum olarak şu ana kadar 41 proje dosyamızın başvurusunu hazırlayarak Türk Patent Kurumu’na ilettik. Dosyalarımız içinde 24 adet Tasarım Tescil, 5 adet Faydalı Model dosyamız sonuçlanarak, Tescil Belgeleri tarafımıza ulaştı. Birisi Patent dosyası olmak üzere diğer dosyalarımızın süreçleri devam ediyor. Diğer taraftan yeni başvurularımız için de hazırlıklarımız sürüyor” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde ilk 15’e giremedi
 Niğde vergi tahsilat oranında Türkiye illeri sıralamasında ilk 15 il arasına girmeyi başaramadı.

Haberi Oku