Niğde'de ku­rak­lık sin­yal­le­ri ça­lı­yor

Son yıl­la­rın en kurak dö­nem­le­ri­nin ya­şan­ma­sı­na karşı yet­ki­li­ler sık sık su ta­sar­ru­fu ko­nu­sun­da uya­rı­lar­da bu­lu­na­rak far­kın­da­lık oluş­tur­mak için ça­lı­şı­yor.
Son gün­ler­de suyun her dam­la­sı­nın kıy­me­ti­ni daha iyi an­la­şıl­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni dile ge­ti­ren uz­man­lar­da va­tan­daş­la­ra su kul­la­nı­mı ko­nu­sun­da önem­li uya­rı­lar­da bu­lun­du. Özel­lik­le evde ya­pı­lan su tü­ke­ti­mi ko­nu­sun­da dik­kat edil­me­si ge­re­ken nok­ta­la­ra de­ği­nen uz­man­lar; “Niğde son yıl­la­rın en az yağış alan il­le­rin­den bi­ri­siy­di. Son üç ayın da ola­ğa­nüs­tü ve çok şid­det­li kurak il­le­ri ara­sın­da yer aldı. Ya­ğış­la­rın ol­ma­ma­sı ku­rak­lık teh­li­ke­si­ni de be­ra­be­rin­de ge­ti­ri­yor. Ya­ğış­la­rın yanı sıra bi­linç­siz­ce ya­pı­lan su tü­ke­ti­mi de eli­miz­de­ki su var­lı­ğı­nı te­tik­li­yor. Tüm va­tan­daş­la­rın ku­rak­lık teh­li­ke­si­ne karşı elini taşın al­tı­na koy­ma­sı ve ta­sar­ruf yap­ma­sı ge­re­ki­yor. Suyun her dam­la­sı özel­lik­le bu gün­ler­de ha­ya­ti önem ta­şı­yor. Ev­le­ri­miz­de kul­lan­dı­ğı­mız içme su­yu­nu ge­rek­siz şe­kil­de kul­lan­ma­mız ge­re­ki­yor. Bi­linç­siz­ce ya­pı­lan su har­ca­ma­la­rı kar­şı­mı­za teh­li­ke ola­rak ge­li­yor. Ge­le­ce­ği­miz için su ta­sar­ru­fu yap­ma­mız şart. Evde ça­ma­şır ma­ki­ne­si, bu­la­şık ma­ki­ne­si gibi araç­la­rın tam do­lu­luk oranı sağ­lan­ma­dan ça­lış­tı­rıl­ma­sı is­ra­fa yol açı­yor. Ay­rı­ca va­tan­daş­la­rın te­miz­lik ih­ti­yaç­la­rın­da da su ta­sar­ru­fu yap­ma­sı ge­re­ki­yor. Bi­linç­siz­ce kul­la­nı­lan her damla bizi ku­rak­lı­ğa bir adım daha yak­laş­tır­mış olu­yor. Ku­rak­lık teh­li­ke­si­ne karşı ta­sar­ruf en büyük si­la­hı­mız ola­cak­tır” de­di­ler.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku