Niğde'de 2 bin 179 kişiye evlilik eğitimi verildi

40 BİN HANE ZİYARET EDİLDİ

Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeybek; “ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının belirlediği sosyal programlar kapsamında çalışmalarını sürdüren Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Destek Projesi ile ASDEP personelleri bugüne kadar 40 bin 820 haneyi, 2023 yılında ise 8 bin 714 haneyi ziyaret etti.  Aile Eğitim Programı ile sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşması için ailelerin, eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarındaki hizmetlerden daha etkili biçimde yararlanmalarına, aile içi iletişimlerinin güçlendirilmesine, aile yaşam kalitelerinin artmasına, sahip olduğu her türlü kaynağı etkili bir şekilde yönetmelerine ve karşılaşabilecekleri çeşitli risklere yönelik önlemler almalarına katkıda bulunmayı amaçlamakta. 

2 BİN 179 KİŞİYE EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİM VERİLDİ

Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 2023 yılı içerisinde 2 bin 179 kişiye evlilik öncesi eğitim verildi. Aile Eğitim Programı kapsamında Niğde’de bugüne kadar 85 bin 675 kişiye, 2023 yılında ise 7 bin 886 kişiye eğitim verildi. Ayrıca bugüne kadar 6 bin 605 kişiye, 2023 yılında ise 2 bin 179 kişiye Evlilik Öncesi Eğitimi verildi. 
Özellikle farkındalık kazandırmak amacıyla düzenlenen koruyucu-önleyici hizmeti olan mahremiyet ve bağımlılık konularında bilinçlendirme eğitimlerine de önem verilmekte. Bu kapsamda bugüne kadar 10 bin 804 kişiye, 2023 yılında ise bin 840 kişiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi, 2023 yılında 936 kişiye Mahremiyet Eğitimi verildi Aile hayatında sıkıntı yaşayan, sorunlarının çözümü konusunda destek arayan vatandaşlara sunduğu Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı hizmeti kapsamında 2023 yılı içerisinde 48 aile başvuru yaptı ve bu vatandaşlara danışmanlık hizmeti verildi. Bunun yanı sıra Bireysel Danışmanlık hizmeti kapsamında da vatandaşlara psikolojik destek verilmekte” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde’de Uçurtma Şenliği ile gökyüzü...
Efendibey Mahallesi Mustafa Yiğit Millet Bahçesinde Niğde İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen Uçurtma...

Haberi Oku