Kırsal kalkınmada yüzde 50 hibe destekli proje başvuruları başladı

Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş; “ Yeni tesislerin yapımı, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, faal olan mevcut tesislerin kapasite artırımı ile teknoloji yenileme veya modernizasyonunu kapsayan projelere hibe desteği sağlanacaktır. Tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar. Tıbbi ve aromatik bitkilere yönelik yatırımlar. Bitkisel ürünlere yönelik yatırımlar. Hayvansal ürünlere yönelik yatırımlar. Süt ve süt ürünleri. Tarımsal ürünlerin depolanması. Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar. Kanatlı hayvan yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar. Kültür mantarı üretimine yönelik yatırımlar. Yenilenebilir enerji kaynakları kullanımına yönelik yatırımlar. Hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar için yeni tesis başvurularında hibeye esas proje tutarı alt limiti en az 3 milyon TL'dir. Hibeye esas proje tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilecektir” dedi.

Kırsal ekonomik altyapı yatırım konularında da aile işletmeciliği faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, süt, ahır ve ağıl yatırımları, yenilenebilir enerji tesisleri yapımı, arıcılık gibi başlıklar altında destek verileceğini bildiren Baş, “ Bu başlıklarda da hibeye esas proje üst limiti 3 milyon TL, alt limit ise 100 bin TL olacaktır. Hibeye esas proje tutarının yüzde 50’si hibe olarak desteklenecektir. Başvurular 19 Şubat 2024 tarihi saat 23.59’a kadar yapılabilecektir. Yatırım projelerinin fiziki olarak tamamlanma son tarihi 30.11.2024'tür. Yatırım yeri kırsal alanda olmalıdır. Başvurularda yatırım yerinin mülkiyetinin başvuru sahibine ait olması veya başvurunun yapıldığı tarihten itibaren en az 7 yıl süreyle kiralanmış olması gerekir. Başvuru yapmak isteyenler ya da destekler hakkında kapsamlı bilgi almak isteyenler müdürlüğümüzle irtibata geçebilir. Tüm üreticilerimize şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde ilk 15’e giremedi
 Niğde vergi tahsilat oranında Türkiye illeri sıralamasında ilk 15 il arasına girmeyi başaramadı.

Haberi Oku