Kar uyarısı Niğde'de kömürcüleri hareketlendirdi

Niğde’de kömür satışı yapan esnaf, kömür satışları ve fiyatlarla ilgili bilgiler aktardı. Esnaf,  “Soğuk havlalar nedeniyle kömür satışlarında tempo yükseldi. Şehir genelinde kuru ayaz hâkim. Meteorolojinin önümüzdeki günlerde kar yağışı gelecek demesi sonrası, kömüre talep arttı. Yeni yılda kömür fiyatlarında ciddi bir artış olmadı. Şu anda yerli tunç bilek kömürün ton fiyatı 5 ile 5 bin 800 lira arasında. Fiyat farkı ise kalitesine göre değişiyor. Müşterilerimiz kömür alırken kaliteye dikkat etsinler. Trakya ve Amasya kömürlerinin kalitesi düşük. Bu kömürler yanmıyor. Birde is yapıyor ve Allah göstermesin soba zehirlenmelerine bile neden olabilir. Bunun için kömür alacaklara yerli tunç bilek kömürü almalarını tavsiye ederim.” dedi.
İthal kömür konusuna da değinen Esnaf “İthal kömür olarak şu anda piyasada Güney Afrika ile Rusya’nın kömürleri var. Güney Afrika kömürü 6 bin 800 lira, Rusya ise 6 bin 900 lira. Niğde halkının tercihi yüzde 85 oranında yerli kömür oluyor. İthal kömür yakmak artık lüks oldu. Birde vatandaşlarımız paramızın ülkemizde kalmasını istediği için yerli kömürü tercih ediyor” diye konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde ilk 15’e giremedi
 Niğde vergi tahsilat oranında Türkiye illeri sıralamasında ilk 15 il arasına girmeyi başaramadı.

Haberi Oku