İnan ve Uzun: 5 Şubat Niğde'nin onur günüdür

NİĞDE’NİN EN ÖZEL GÜNÜDÜR

5 Şubat tarihinde Niğde’ye gerçekleştirdiği bu ziyaretin Niğde ve Niğdeliler için paha biçilemez bir değere sahip olduğunu ve bu ziyaretin Niğde için bir madalyası olduğunu ifade eden İnan ve Uzun ortak açıklamalarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim Niğde’ye karşı alakam büyüktür. Niğdelileri her zaman sevmişimdir” sözlerine de değinerek şöyle devam ettiler; “Kurucu Liderimiz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Niğdelilere verdiği o sözünü 1934 yılının Şubat ayının 5’inde gerçekleştirmiştir. Atatürk’ün Niğde’yi de içine alan “Orta Anadolu Seyahati” 1 Şubat’ta başlamıştı. Böylece 5 Şubat 1934 Pazartesi günü saat 18.00 civarında Atatürk’ün içinde olduğu tren istasyona gelir. Bu ziyaretinde bazı ziyaretler de gerçekleştirir.

Bu ziyaretin Niğde için ne kadar önemli olduğunu ne kadar değerli ve şerefli olduğunu bugüne kadar eksiksiz kutlanan ve anılan bugünün varlığını sürdürmesi ile perçinlenmiştir. Öyle ki Niğde’de birçok kamu binasının adı 5 Şubat isimleriyle donatılmıştır. Dünya üzerinde kolay kolay gelemeyecek önemli bir lider, devlet adamı siyasetçi, asker, başkomutan, başöğretmen gibi unvanları bulunan ve bunların hakkını verebilen başka bir lider yoktur. Bizlere bu yurdu bağımsız bir vatan haline getiren, 5 Şubat tarihinde bizleri onurlandıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını rahmet minnet ve saygı ile anarken, Niğde halkının da şeref gününü kutluyoruz.” dedi.(İyi Parti)

 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku