Gürer, 'Emeklinin hakkını bir an önce verin”

Siyasi iktidara çağrıda bulunan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, milletin belini büken zam ve vergilerin hemen durdurulmasını, aylıkları açlık sınırının çok altında kalan emeklilerin hakkının da bir an önce verilmesini istedi. 

EKONOMİK KRİZLERİN NEDEN VE SONUÇLARI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, ülkemizde seçimden sonra etkisin daha da ağır şekilde hissettiren ekonomik krizlerin neden ve sonuçlarını sıraladı. 

AKP OY UĞRUNA DENGELERİ ALTÜST ETTİ 

AKP’nin seçin öncesinde oy alabilmek uğruna ekonomik dengeleri altüst ettiğini anımsatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, seçimden hemen sonra oluşan büyük hasarın ağır faturasının ise yine halka kesildiğini belirtti. 

FATURA VATANDAŞA KESİLDİ

AKP’nin seçimi devletin parasıyla kazandığını kaydeden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, seçimden sonra ise bunun bedelinin halka acı bir şekilde ödettiriliyor olduğuna işaret etti. 

AKP, ÇAY KAŞIĞIYLA VERDİĞİNİ KEPÇEYLE ALIYOR

KDV ve harçlar üzerinde dolaylı vergiler ve artışlar ile ek vergiler ve kamunun ürettiği mallara yapılan zamların ardı arkasının kesilmediğine dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Sabit ve dar gelirlilere yapılan sınırlı artış daha cebe girmeden eridi. Çay kaşığıyla verilen kepçeyle geri alınıyor. Kira, gıda, ulaşımdaki fahiş artışlar, yoksullaşan kesimlerin belini iyice büktü” dedi.

EMEKLİNİN AYLIĞI AÇLIK SINIRININ BİLE ALTINDA KALDI 

Emekliler için verilen en düşük aylığın, asgari ücret seviyesine dahi çıkarılmadığı için büyük mağduriyet yaşandığını anlatan CHP Milletvekili Gürer, emekli aylıklarının açlık sınırının altında kaldığını ifade etti. 

Bu gidişin zengini zengin edip dar gelirliyi yoksullaştırdığını belirten Gürer siyasi iktidara çağrıda bulunarak, “Zam ve vergi zulmünü durdurun, emeklinin hakkını verin” diye konuştu.(CHP)

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde’de Uçurtma Şenliği ile gökyüzü...
Efendibey Mahallesi Mustafa Yiğit Millet Bahçesinde Niğde İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen Uçurtma...

Haberi Oku