Gürer: 30 Ağustos yeniden var oluştur

Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 30 Ağustos Zaferini bayram olarak kutlamanın, bugünleri unutmadan geleceğe taşımanın, yurttaş olarak herkese düşen bir sorumluluk ve görev olduğunu söyledi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ya İstiklal, Ya Ölüm” diyen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “karakterinde bağımsızlık olan vatan” anlayışla başlattığı büyük taarruzun 30 Ağustos 1922’de büyük bir zaferle sonuçlandığını anımsattı.
Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinin, dünyadaki tüm mazlum milletlere bir rehber niteliğinde olduğuna dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Güder, 30 Ağustos Zaferinin aynı zamanda tarihe altın harflere yazılan, dünya tarihinde eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğuna işaret etti.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bugün, Büyük Millet Meclisi'nin 20 Temmuz 1922 oturumunda dördüncü kez Başkomutanlık yetkisi verilen Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün önderliğinde başlayan, ülkeyi işgal güçlerinden arındırmayı hedefleyen, Ağustos’un 26’sını 27’sine bağlayan gece başlattığı büyük taarruz 30 Ağustos 1922 tarihinde zaferle sonuçlandığı gündür. Ülkemizi parçalamak ve bölmek isteyenlere karşı kazanılan zafer ile Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ülke tarihinde yeni bir döneminde kapısı aralanmıştır” ifadelerini yer verdi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer mesajında, “Ülkemizin işgalcilerden temizlenip, mısaki milli sınırları içinde “vatan bir bütündür bölünemez” diyerek cepheden cepheye koşan kahramanlarımızla ülke olarak var olduk. Başta önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu mücadeleyi kazananları bir kez daha sonsuz minnet ve şükranla anıyorum Bu günü Bayram olarak kutlamak bu günleri unutmadan geleceğe taşımak yurttaş olarak hepimize düşen sorumluluk ve görevdir” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Gürer, “Büyük zaferin başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını saygı ile selamlıyorum. Şehitlerimizi ve zaferin gazisi olup yaşama veda edenleri de rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde’de Uçurtma Şenliği ile gökyüzü...
Efendibey Mahallesi Mustafa Yiğit Millet Bahçesinde Niğde İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen Uçurtma...

Haberi Oku