6.Esnaf Şurası İstişare Toplantısı Nevşehir'de gerçekleştirildi

Toplantıya Esnaf Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünden Genel Müdür Yardımcısı Özgür Arzik, Daire Başkanı Nuray Çelik Ceylan, Kırşehir ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, Aksaray ESOB Başkanı Doğan Ceylan, Niğde ESOB Başkanı Alim Yeşil  ile Meslek Oda Başkanları katıldı. Toplantıda Esnaf ve sanatkarların sorunları ve çözümleri ile talep ve beklentileri tartışıldı.

NESOB Başkanı Alim Yeşil, “Bağ-Kur SGK primlerinin yüksek olması, Cumhurbaşkanının söz verdiği BAĞKUR emekliliğin 7200’e düşürülmesi, Esnafa ucuz doğalgaz ve elektrik verilmesi, nakliyeci şoför esnafına ÖTV' siz yakıt verilmesi, kira stopajlarının mülk sahiplerinin ödemesi, perakende satış yasasının biran önce çıkarılması, pos komisyon oranlarının yüksek olması, Esnaf Kredi kooperatifi aracılığı ile verilen kredilerin 1 milyona çıkarılması, 65 yaş üstü ve gazi ve şehit ailelerine ücretsiz şehir içi taşımada devletin vermiş olduğu destek ücretlerinin yükseltilmesinin görüşüldüğü toplantıda çıkan sonuçların 2024 yılında gerçekleşecek Esnaf Şura kararlarının altyapısını oluşturacaktır. Bizlere Ev sahipliği yapan Nevşehir ESOB Başkanımız Sayın Mehmet Pınarbaşı'na ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde ilk 15’e giremedi
 Niğde vergi tahsilat oranında Türkiye illeri sıralamasında ilk 15 il arasına girmeyi başaramadı.

Haberi Oku