112 Çağrılarının %50'si Gereksiz Çağrı!

Niğde 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yapılan yazılı basın açıklamasında; "Niğde 112 Acil Çağrı Merkezi'ne; 2021 yılının ilk 5 ayı içerisinde 189.410 çağrı gelmiş olup, gelen çağrıların %50,27’sinin gereksiz aramalar, %49.73’ünün ise gerçek çağrı olduğu yapılan istatistiki çalışmalarla tespit edilmiştir.

Yapılan gereksiz çağrılardan dolayı, kurumumuz da görev yapan çağrı alıcılarımız ve çağrı yönlendiricilerimiz büyük sıkıntı yaşamaktadır. Asılsız ihbarlar ve hakaret içeren çağrılar kamu hizmetlerinin düzenli, süratli, etkin ve ekonomik yürütülememesine neden olmaktadır. Yapılan gereksiz ihbar ve çağrılar acil yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ekip yönlendirmede gecikmelere neden olmakla birlikte, acil durumda olan vatandaşlarımızın hak kaybına neden olmaktadır." denildi.

LÜZUMSUZ ARAYANLARA 412 TL PARA CEZASI UYGUŞANACAK

112 Acil Çağrı Merkezi'ni lüzumsuz yere arayarak meşgul edenlerle ilgili yapılan açıklamada; "112 Acil Çağrı Merkezleri Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 23. Maddesinin 2. Fıkrası gereğince "Çağrı Merkezini asılsız ihbarda bulunmak suretiyle meşgul ettikleri tespit edilen kişilere 5326 sayılı Kabahatler Kanununa göre İl Valileri tarafından 412 Türk Lirası idari para cezası verilir. Tekerrür halinde ise bu ceza iki katı olarak uygulanır." denildiğinden, 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 42/ A Maddesi gereğince, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni asılsız ihbarda bulunmak suretiyle meşgul ettikleri tespit edilen 13 kişiye kişi başı 412,00 TL, Kanunun “Tekerrür halinde bu ceza iki katı olarak uygulanır” hükmü gereğince bir kişiye 824,00 TL, toplamda 6.180,00 TL. İdari para cezası uygulamıştır. Ayrıca, asılsız ihbarlar ve hakaret içeren çağrıların tespiti halinde ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmaktadır.

112 Acil Çağrı Merkezimizin acil çağrı hizmetlerinin düzenli, süratli, etkin ve verimli yürütülmesi için acil yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza en kısa sürede yardımda bulunulması amacıyla, hatlarımızın gereksiz yere meşgul edilmemesi, aksi halde idari para cezası ve aramanın niteliğine göre suç duyurusunda bulunulacağından gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir." denildi.

Niğde 112 Acil Çağrı Merkezi; Niğde Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile Orman İşletme Müdürlüklerinin temsilcileri ile birlikte hizmet veriyor.

Haber: Fatma TAN

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Öztürk, Adalete erişimin güvencesi avukattır
Niğde Baro Başkanı ve Baroya kayıtlı Avukatlar, 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanındaki...

Haberi Oku