Halk eğitim 4 ayda 15 bin kişiye kurs verdi

Niğde Halk Eğitim merkezi Müdürü Soyak; “Niğde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce 2022 yılı içerisinde değişik branşlarda kurs açıldığı ve bu kurslara erkeklere oranlara bayanların ilgisinin daha fazla olduğunu belirtti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak 4 ayda 15 bin 606 kursiyerin kurslardan faydalandığını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ferudun Soyak; “Niğde Halk Eğitim merkezi olarak 01 Eylül ile 31 Aralık tarihleri arasında 15 bin 606 kursiyer kurslarımızdan faydalandı. 29 alanda açılan kurslarımıza 15 bin 606 kişi katılım sağlarken en fazla 9 bin 534 katılımcı ile kadınlarımız daha fazla ilgi göstermiştir. Bu 4 aylık süre içerisinde en fazla Aile Okulu kursuna katılım sağlanırken kurslarımız idari binamız ve 2 ek binamızda yürütülmektedir. Kurslarımıza ilgiden memnunuz. Kurslarımızda erkek bayan kıyaslamasında Türkiye ortalamasının üzerinde kurslara bayanlar daha çok tercih ediyor. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, yabancı Diller, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri, El Sanatları teknolojisi, Gıda Teknolojisi, Büro Yönetimi Sekreterlik, Meyve Ağaçlandırması ve Budama, plastik Boru Tesisatçılığı, aşçılık, okuma yazma, bilgisayar, kalorifer ateşçiliği gibi kurslar bayanların en çok tercih ettiği kurslardır. Bayanların kurslarımıza yönelik ilgiyi devam ettirmek istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde’de Uçurtma Şenliği ile gökyüzü...
Efendibey Mahallesi Mustafa Yiğit Millet Bahçesinde Niğde İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen Uçurtma...

Haberi Oku