NİĞDE GAZETECİLER CEMİYETİ 34 YAŞINDA

Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin 34’üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla yönetim kurulu adına açıklama yapan NGC Başkanı Alpaslan Düzgün, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden dolayı kuruluş yıldönümü için planladıkları kutlama programını iptal ettiklerini belirterek, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum dedi.

NGC’NİN 34’ÜNCÜ ONUR YILI

Düzgün, Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin 7 Mart 1989 tarihinde kuruluna 34 yıllık geçmişiyle Niğde’nin saygın ve köklü bir basın meslek kuruluşu olduğunu söyledi.

Niğde Gazeteciler Cemiyeti olarak 34’üncü kuruluş yıldönümünü kutlamanın onurunu yaşadıklarını belirterek, “Bundan 34 yıl önce mesleki dayanışmayı artırmak, gazeteciliğin daha dürüst ve onurlu yapılmasını sağlamak amacıyla meslektaşlarımızın kurduğu ve günümüze kadar getirdiği Niğde Gazeteciler Cemiyetimizin 34’üncü kuruluş yıldönümünü olan bugünde, teslim aldığımız bayrağı zirvede tutmak için mücadele ediyoruz.

Cemiyetimizin kuruluşundan bugüne kadar gelmesinde çaba gösteren katkı sağlayan tüm yönetim kurulu başkanlarımızı, yönetim kurulu üyelerimizi ve tüm üyelerimizi şükranla anıyor, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Hayatını kaybeden meslektaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

KÖPRÜ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin kurulduğu günden bugüne kadar mesleki faaliyetlerin yanında Niğde’nin tanıtımı adına çok değerli çalışmalar yaptığını belirten Düzgün, “Cemiyetimiz kurulduğu günden bugüne kadar mesleki faaliyetlerin yanında Niğdelilik bilincinin oluşması, Niğde’nin her alanda gelişmesi, layık olduğu şekilde kalkınması, ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması noktasında da çok değerli çalışmalara imza atmıştır.

Başta gözbebeği üniversitemizin kuruluşunda 50 bin imza, Hava Alanı İstiyoruz kampanyasında 100 bin imza toplayası ve ilimizin tanıtımı için yaptığı çalışmalar ile Niğde’nin ve Niğdelilerin duygularına tercüman olmuştur. Niğdelilik bilincinin oluşmasında kurumlarla iş birliği, iletişim ve koordinasyon sağlanmasında dünde bugün de köprü olduk ve olmaya devam edeceğiz” dedi.

SORUMLULUK ALMAKTAN KAÇMADIK

Niğde yerel basını olarak bugüne kadar hiçbir zaman sorumluluk almaktan kaçmadıklarını belirten NGC Başkanı Düzgün, “34 yılı geride bırakırken basının bir denetim mekanizması olması olgusu yanında kamu görevi üstlendiğimizi de hiçbir zaman unutmadık. Niğde’mize hizmet eden her kurumu her bireyi baş tacı ederiz. Niğde’miz için olumsuz davranan herkese karşı da hukuk ve basın özgürlüğü çerçevesinde görevimizi layıkıyla yürütüyoruz.

Niğde basını olarak bugüne kadar hiçbir zaman sorumluluktan kaçmadık, ilimiz için gözümüzü budaktan sakınmadık. Bundan sonra da bu güzel şehrimiz için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BU KOLTUKLAR KİMSEYE KALMIYOR

Bütün meslektaşlarına birlik ve beraberlik çağrısı yapan NGC Başkanı Düzgün, “Niğde basını olarak kişisel hırslarımızı ve kıskançlıklarımız bir kenara bırakmalıyız. Niğde basını olarak birbirimize saygı duyup bu onurlu mesleğimizin gereğini yerine getirmemiz gerekiyor. Enerjimizi hepimizin ortak paydası olan Niğde için harcamalıyız.

Şu bilinmeli ki, bu koltuklar kimseye kalmıyor. Bana da kalmayacak. Bir gün bende bu koltuktan kalkacağım. Ama biz bizden sonra gelecek olan arkadaşlarımıza güzel bir ortam bırakmak zorundayız. Biz böyle düşünüyoruz. Niğde’de bu onurlu meslekte çalışan herkes ayrı bir değerdir. Biz hiçbirini ayrı gayrı tutmuyoruz. Niğde Gazeteciler Cemiyeti olarak bizim hiç kimseyle kişisel olarak bir sorunumuz yok. Tüm meslektaşlarımıza cemiyetimizin kapısı da gönül kapımızda sonuna kadar açıktır” dedi.

(HABER: NİĞDE GAZETECİLER CEMİYETİ)

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku