Açık Li­se­si kayıt sü­re­si 3 Nisan’a uza­tıl­dı

Milli Ba­kan­lı­ğı ve ÖSYM peş peşe sı­nav­lar­la il­gi­li dü­zen­le­me­le­ri ta­mam­la­dı. Lise eği­tim­le­ri­ni açık­tan sür­dü­ren öğ­ren­ci­ler için kayıt tak­vi­mi uza­tıl­dı.

Kayıt iş­lem­le­ri, in­ter­net üze­rin­den ger­çek­leş­ti­ri­li­yor. Kayıt ye­ni­le­me ya­pa­bil­mek için önce ders se­çi­mi yapan öğ­ren­ci­ler ar­dın­dan sınav üc­re­ti­ni ya­tı­rı­yor. Öğ­ren­ci­le­rin 2. dönem sı­nav­la­rı­na ka­tı­la­bil­me­si için kayıt ye­ni­le­me iş­lem­le­ri­ni yap­ma­sı ge­rek­mek­te­dir.
Ba­kan­lık­tan ya­pı­lan açık­la­ma­da 2022-2023 eği­tim öğ­re­tim yılı 2. Dönem kayıt ye­ni­le­me ile ilk kayıt iş ve iş­lem­le­ri­nin 3 Nisan 2023 ta­ri­hi­ne kadar uza­tıl­dı­ğı bil­gi­si pay­la­şıl­dı.
Açık öğ­re­tim li­se­si­ne Kayıt için bil­me­niz ge­re­ken­ler; Açık Öğ­re­tim Li­se­si­ne ilk kayıt yap­tı­ra­cak olan öğ­ren­ci; T.C. Kim­lik Nu­ma­ra­sı ile T.C. Zi­ra­at Ban­ka­sı, Halk Ban­ka­sı veya Tür­ki­ye Va­kıf­lar Ban­ka­sı­na sınav ka­tı­lım üc­re­ti­ni ya­tı­ra­cak­tır. Sınav ka­tı­lım üc­re­ti­ni ya­tı­ran aday öğ­ren­ci, Halk Eği­ti­mi Mer­ke­zi Mü­dür­lü­ğü­ne mü­ra­ca­at ede­rek ilk kayıt için ge­rek­li ev­rak­la­rı­nı tes­lim edip ön kay­dı­nı yap­tı­ra­cak­tır
Açık Öğ­re­tim Li­se­si­ne ilk kayıt yap­tı­ran 18 yaş üstü öğ­ren­ci, sı­na­va gir­mek is­te­di­ği her dönem için “sınav ka­tı­lım üc­re­ti­ni” öde­mek zo­run­da­dır. Bu dönem için ilk kayıt sınav ka­tı­lım üc­re­ti ola­rak 50 TL ve Mer­ke­zi Okul Aile Bir­li­ği he­sa­bı­na 10 TL ola­rak be­lir­len­miş­tir. (50 TL Açık Öğ­re­tim Li­se­si İlk Kayıt Sınav Ka­tı­lım Üc­re­ti ola­rak an­laş­ma­lı ban­ka­la­ra ya­tı­rı­la­cak­tır. 10 TL ise halk eği­tim mer­ke­zi okul aile bir­li­ği banka he­sa­bı­na ya­tı­rı­la­cak veya mak­buz kar­şı­lı­ğın­da tes­lim edi­le­cek­tir.) Öğ­ren­ci adayı, T.C. Kim­lik Nu­ma­ra­sı ile T.C. Zi­ra­at Ban­ka­sı, Tür­ki­ye Halk Ban­ka­sı ve Tür­ki­ye Va­kıf­lar Ban­ka­sı­nın ban­ka­ma­tik­le­ri­ne (ATM) ya da il­gi­li ban­ka­la­rın in­ter­net ban­ka­cı­lı­ğı üze­rin­den MEB Hiz­met­le­ri Genel Mü­dür­lü­ğü Döner Ser­ma­ye İşlet­me­si Mü­dür­lü­ğü he­sa­bı­na (Açık Öğ­re­tim Li­se­si İlk Kayıt Sınav Ka­tı­lım Üc­re­ti), 50 TL öde­yecek ve de­kon­tu mu­ha­fa­za ede­cek­tir. İlk kayıt için ya­tı­rı­lan sınav ka­tı­lım üc­re­ti, sis­tem üze­rin­den gö­rül­mek­te­dir. Sis­tem­de gö­rün­me­yen öde­me­ler, kay­dı­nı­zın ger­çek­leş­me­si­ni en­gel­ler. Bunun için sınav ka­tı­lım üc­re­ti­ni­zi doğru T.C. kim­lik nu­ma­ra­sı­na ve he­sa­ba ya­tır­dı­ğı­nız­dan emin olu­nuz.
https://​odeme.​meb.​gov.​tr ad­re­sin­den tüm ban­ka­la­rın kredi kartı ile ilk kayıt sınav ka­tı­lım üc­re­ti­ni ya­tı­ra­bi­lir­si­niz. T.C. Zi­ra­at Ban­ka­sı, Tür­ki­ye Halk Ban­ka­sı ve Tür­ki­ye Va­kıf­lar Ban­ka­sı­nın in­ter­net ban­ka­cı­lı­ğı­nı kul­la­na­rak ilk kayıt sınav ka­tı­lım üc­re­ti­ni ya­tı­ra­bi­lir­si­niz. Tah­si­lat es­na­sın­da aday­lar­dan talep edi­len te­le­fon nu­ma­ra­sı­nın adaya ait ve doğru ol­ma­sı ge­rek­mek­te­dir.
Açık Öğ­re­tim Li­se­si­ne ilk kayıt yap­tı­ra­cak olan öğ­ren­ci­ler­den 18 ya­şı­nı dol­dur­ma­mış olan­la­rın ve­li­le­riy­le bir­lik­te, 18 ya­şı­nı dol­dur­muş olan­la­rın ise biz­zat ken­di­le­ri­nin veya Noter ara­cı­lı­ğıy­la ve­kâ­let ver­dik­le­ri ki­şi­nin Halk Eği­ti­mi Mer­ke­zi Mü­dür­lü­ğü­ne baş­vur­ma­sı ge­rek­mek­te­dir. Açık Öğ­re­tim Li­se­si­ne ka­yıt­lar­da yaş sı­nır­la­ma­sı bu­lun­ma­mak­ta­dır. Halk Eği­ti­mi Mer­ke­zi Mü­dür­lük­le­ri eksik ev­ra­kı ve ev­ra­kın­da eksik bil­gi­si olan öğ­ren­ci­le­rin ilk kayıt ev­rak­la­rı­nı tes­lim al­ma­ya­cak ve eksik bel­gey­le ilk kayıt iş­le­mi yap­ma­ya­cak­tır. İlk kayıt iş­lem­le­ri ile il­gi­li ya­pı­lan iş­lem­ler­de­ki so­rum­lu­luk işlem yapan Halk Eği­tim mer­ke­zi Mü­dür­lü­ğün­de­dir. Öğ­ren­ci­ler öğ­ren­ci­lik­le­ri devam et­ti­ği sü­re­ce Açık Öğ­re­tim Li­se­si Mü­dür­lü­ğü­nün web si­te­sin­de ya­yım­la­nan du­yu­ru­lar ile sis­tem üze­rin­den atı­lan me­saj­la­rı takip et­me­le­ri ge­rek­mek­te­dir.(

Daha Fazla Haber