Röportaj:
Arjantinli Sanatçı Alejandra Malvicino Röportajı

F. Tan: Merhaba sizi biraz tanıyabilir miyiz?

A. Malvicino: Alejandra Malvicino 19 Mart 1974'te Monte Caseros Corrientes Arjantin'de doğmuş Arjantinli bir sanatçıyım. Ben bir Ekonomi Profesörüyüm ve sanata belirli bir şekilde büyük bir sağlık sorunu ile ulaşan birinci sınıf çokuluslu şirketlerde çalışıyorum.

F. Tan: Alaylı mı? Sanat okulundan mısın?

A. Malvicino: Geçirdiğim bir beyin ameliyatından sonra (2003) hayatımı renk ve ters çizim tekniği ile yeniden biçimlendiren, deneyimlerimi farklı insanlarla paylaşan, sağlık, sanat ve şifa ile ilgili projeler üreten kendi kendini yetiştirmiş bir sanatçıyım. Farklı yeteneklere sahip çocuklar ve beyin sorunları olan hastalarla atölyeler oluşturdum. Sanatçılar ve resim yapmaya yeni başlayanlar için kendileri ve benim için büyük başarılar sağlayan atölyeler geliştirdim.

F. Tan: Çalışmalarınızda hangi teknikleri kullanıyorsunuz?

A. Malvicino: Farklı teknikler kullanıyorum ve kendimi özellikle beynin sağ tarafı ile yaratmaya, ters tekniği kullanarak, duyarlılıkla birlikte kendimi yaratıcılığı artırmaya adadım.

F. Tan: Pandemi (Covid 19) sürecinde sanatsal etkinliklere katılabildiniz mi? Covid 19 sizi ve çevrenizi nasıl etkiledi?

A. Malvicino: Pandemi ruhumda bir genişleme yarattı, sosyal çevremiz Covid'den büyük ölçüde etkilendi ve aile bağlarımız daha da güçlendi.

Arte Global https://www.facebook.com/groups/arteglobalpro'dan Victor Palermo (eşim) ile ortak çalışıyoruz.

Arte Global'den ve Uluslararası Kültür Müdürü olarak Los Angeles, Sao Paulo ve Kanarya Adaları'ndaki fiziksel galerilerle ve 22 ülkeden Sanatçılar ve yöneticilerle çalışıyoruz.

F. Tan: Ülkenizdeki sanat ve sanatçıya bakış açısı nedir?

A. Malvicino: Brezilya, Arjantin gibi büyük sanatçıların ülkesidir, her ikisi de sanatta atalarının aktarımı ve büyümesi için bir araca sahiptir.

F. Tan: İnsanlar sanatçıyı nasıl görüyor? İnsanların sanata bakışlarından memnun musunuz?

A. Malvicino: Sanırım "sanatçı" ile ilgili birkaç stereotip var ama paradigmaların yeniler için değiştiğini ve bununla birlikte tüm sanatsal hareketin ve sonuçlarının da değiştiğini düşünüyorum.

F. Tan: Bir sanatçı olarak, gelecekte sanatınızı ve kendinizi nerede görüyorsunuz?

A. Malvicino: Güncel sanatımı temalar açısından görüyorum ve sanatımı yeni teknolojilere götüreceğimi düşünüyorum ve onu yeni olan her şeye dahil etmek istiyorum. Felipe (9 yaşındaki oğlumuz) bunu bize her gün gösteriyor ve kavramsal açıdan kendimi yeniye dahil etmek istiyorum.

F. Tan: Çalışmalarınızda en çok hangi tekniği kullanıyorsunuz?

A. Malvicino: İşimde en çok kullanılan konular duygular, duyumlar ve maneviyatla ilgili.

F. Tan: Sanatın insanlar üzerindeki gücüne inanıyor musunuz?

A. Malvicino: Kesinlikle sanat insan, aklı ve ruhu arasında bir köprüdür.

F. Tan: Sizce her çocuk sanata yönelmeli mi?

A. Malvicino: Tüm çocukların bir ifade aracı olduğuna inanıyorum, hepimizin her zaman var. Sadece bunu ifade etmenin bir yolunu bulmalıyız.

F. Tan: Çocukların ve gençlerin sanatınıza bakış açısı nedir?

A. Malvicino: Çocuklar benim soyutlamalarımı benden çok daha fazla görüyorlar, resim açısından kendimi soyut görüyorum, imgelerim beynin sağ tarafı ve tersi teknikle yaratılıyor. Ergenler benim yaptığım sanata ilgi duyuyorlar çünkü hem gördüklerinde hem de sınıfta deneyimlediklerinde onun aktığını hissediyorlar.

F. Tan: Sizce toplumun ve sanatın gelişimi arasında bir bağlantı var mıdır?

A. Malvicino: Tamamen, sanatın toplumu göz önünde tuttuğunu düşünüyorum.

F. Tan: Bir resim oluşturulurken sizde ve tuvalde nasıl bir macera yaşanıyor?

A. Malvicino: Yarattığımda ortaya çıkan macera, çok keyif aldığım bir içsel yolculuktur. Renk başka bir düzlemle bağlantıdır, ayrıca doğal pigmentlerle çalışmayı da seviyorum. Bu pandemide, Victor (ve oğlumuz Felipe) ile birlikte Malvicino Palermo'nun Arte Global Projesi ile Kültür Yönetiminde büyüdüm ve güzel bir Uluslararası projeksiyona sahip oldum. Minnettarım.

F. Tan: Niğde hakkında neler biliyorsunuz?

A. Malvicino: Niğde'yi tanımıyordum. Bu şehri ve sanatçılarını tam da Art NİĞDE International'ın sanatçısı ve başkanı Safa Büte sayesinde tanıdım. Bu bağlantıdan dolayı ben ve Arte Global için bir onurdur.

F. Tan: Gelecekte Niğde'ye tekrar gelmeyi planlıyor musunuz?

A. Malvicino: Şu anda planlarımızda yok ama Artistic Calls ile orada olabilirim.

F. Tan: Türkiye hakkında ne düşünüyorsunuz? Daha önce geldiniz mi?

A. Malvicino: Çocukluğumdan beri büyülü ve bilinmeyen fikirlere bağlı olarak Türkiye benim için her zaman bir gizem olmuştur. Türkiye'ye hiç seyahat etmedim ve şimdi onu hayattaki harika sanatlarının biriyle tanımanın zamanı geldi… Sanat. Ebru sanatı, tekniklerime dahil etmek istediğim bir şey ve onu harika buluyorum.

F. Tan: Türkiye'de en çok görmek istediğiniz şehir nerede?

A. Malvicino: İstanbul, Kapadokya, Artemis Tapınağı, tarih, mimari, peyzaj, sanat ve eğitim açısından bilinmesi gereken birçok ilginç yer var. Ve kesinlikle ziyaret edilecek daha birçok yer keşfedeceğim.

F. Tan: Bir sanatçının bakış açısından konumunuzu (şehriniz, köyünüzü veya kasabanızı) bize söyleyebilir misiniz?

A. Malvicino: Şu anda, doğa, bitki örtüsü ve tarihle dolu, gerçekten büyüleyici bir yer olan Bahia Brasil'deyiz. Ülke ve kökeni için tarihsel olarak aşkın bir yer olan Brezilya'nın Keşif Kıyısındayız. Dünyanın bir akciğeri olan Amazon'u barındıran ülkede yaşıyoruz, bu ülkede tadını çıkarabileceğiniz manzaraları hayal edin.

Röportajımızın İngilizcesi

F. Tan: Hello. Can we get to know you a little bit?

A. Malvicino: Alejandra Malvicino I am an Argentine artist who was born on March 19, 1974 in Monte Caseros Corrientes Argentina. I am a Professor of Economics and I work in first-line multinationals arriving at art in a particular way through a great health problem.

F. Tan: Are you an artist who self educated or from an art school?

A. Malvicino: I am a self-taught artist, who after extreme brain surgery (2003) reformulated my life through color and the reverse drawing technique, sharing my experiences with different people, generating projects related to health, art and healing. Create workshops with children of different capacities and patients with brain problems. I developed workshops for artists and for people who have just started painting, with great achievements for them and for me.

F. Tan: Which techniques do you use in your works.

A. Malvicino: I use different techniques, and I dedicate myself especially to creating with the right side of the brain, using the reverse technique, enhancing creativity through sensitivity along with reason.

F. Tan: Have you been able to participate in artistic activities during the pandemic (Covid 19) process? How did Covid 19 affect you and your environment?

A. Malvicino: The Pandemic generated an expansion in my spirit, our social environment has been greatly affected by the Covid, and our family remains healthy through care in the protocols and with a lot of love for us and everything.

I am a Co-creator with Victor Palermo, (my husband) of Arte Global https://www.facebook.com/groups/arteglobalpro

From Arte Global and as International Cultural Manager we are working with physical galleries in Los Angeles, Sao Paulo and the Canary Islands, as well as working with Artists and Managers from 22 countries.

F. Tan: What is the perspective of art and artist in your country?

A. Malvicino: Brazil is a country of great Artists, like Argentina too, both have in art a tool for the transmission and growth of their ancestry.

F. Tan: How do people view the artist? Are you satisfied with people's view of art?

A. Malvicino: I believe there are several stereotypes of the "artist" but I consider that the Paradigms are changing for the new ones and with this also the entire artistic movement and its results, its works are changing.

F. Tan: As an artist, where do you see your art and yourself in the future?

A. Malvicino: I see my current art in terms of themes, and I consider that I will take my art to new technologies, I want to incorporate it into everything new. Felipe (our 9-year-old son) shows us this every day and I want to incorporate myself into the new from the conceptual point of view.

F. Tan: Which theme do you use most in your works?

A. Malvicino: The topics most used in my work are related to feelings, sensations and spirituality ...

F. Tan: Do you believe in the power of art over people?

A. Malvicino: Absolutely, art is a bridge between man, his reason and his soul.

F. Tan: Do you think every child should be directed to art?

A. Malvicino: I believe that all children have art as a tool of expression, we all have it, always. We just have to find a way to express it.

F. Tan: What is the perspective of children and young people to your art?

A. Malvicino: Children see my abstractions much more than I do, I consider myself abstract in terms of painting, my images are created with the right side of the brain and the reverse technique. Adolescents are attracted to the art I make, because they feel it flow, both when they see it and when they experience it in class.

F. Tan: Do you think there is a connection between the development of society and art?

A. Malvicino: Totally, I think art keeps society wide-eyed.

F. Tan: What kind of an adventure takes place in you and on the canvas while a painting is being created?

A. Malvicino: The adventure that unfolds when I create is an inner journey, which I deeply enjoy. Color is the connection to another plane, I also like to work with natural pigments.

In this pandemic I took up and grew up in Cultural Management with the Arte Global Project by Malvicino Palermo together with Victor (and Felipe our son), having a beautiful International projection, as is this same note that they are making me and for which I am grateful.

F. Tan: What do you know about Niğde?

A. Malvicino: I did not know Niğde and it was precisely thanks to Safa Büte, artist and president of Art NİĞDE International that I got to know the city and its artists. An honor for me and Arte Global for this connection.

F. Tan: Do you plan to come to Niğde in the future?

A. Malvicino: At the moment it is not in our plans, but I can be present through the Artistic Calls.

F. Tan: What do you think about Turkey? Did you come in before?

A. Malvicino: Turkey has always been a mystery to me, related since I was a child to magical and unknown ideas. I never traveled to Turkey and it is time to get to know it through one of my great tools in life… Art. Ebru art is something that I want to incorporate into my techniques and I find it wonderful.

F. Tan: Where is the city you most want to see in Turkey?

A. Malvicino: Istanbul, Cappadocia, Temple of Artemis, there are many interesting places to know in terms of history, architecture, landscape, art and education. And surely I will discover many more places to visit.

F. Tan: Can you tell us about your location (your city, village or town) from the perspective of an artist?

A. Malvicino: Right now we are in Bahia Brasil, a really charming place, full of nature, vegetation and history. We are on the Discovery Coast of Brazil, a historically transcendental place for the country and its origin.

We live in the country that contains the Amazon, a lung of the world, imagine the landscapes that you can enjoy in great this country.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'nin Ruhunu Anlamak Gerekir!
Niğde coğrafi olarak kapalı havza özellikleri gösteren yani suyunu açık denizlere ulaştıramayan bir konumdadır.

Haberi Oku