Sahte Vekaletname Tapu Müdürlüğündeki Personelin Gözünden Kaçmadı

Niğde Merkeze bağlı Gümüşler Beldesinde kıymetli bir arsayı düzenledikleri sahte vekâletname ile başka şahıslara satmaya çalışan baba ve oğul ile satışa aracılık yapan bir emlakçı Niğde Tapu Müdürlüğü personelinin dikkati sayesinde yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay geçtiğimiz hafta meydana geldi. Gümüşler Beldesinde bir arsayı sahiplerinin haberi olmadan sahte evrak düzenleyerek bir vekâletname ile başka bir şahsa satmak isteyen art niyetli şahıslar Niğde Tapu Müdürlüğüne müracaat ettiler.

Müdürlük personelinin evraklar üzerinde yapmış olduğu ayrıntılı incelemede vekâletnamenin noterlikte düzenlenmediğini, yetkisiz kişilerce dışarıda tezgâhlandığını tespit etti.

 Sahtecilik olayının tespit eden Tapu Müdürlüğü’nün olayı Cumhuriyet Başsavcılığına bildirmesi üzerine İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekipleri olay yerine gelerek sahteciliğe yeltenen baba, oğul ve işleme aracılık yapan emlakçıyı Tapu Müdürlüğünde imza aşamasında işlem gerçekleştirilmeden suçüstü yakalayarak gözaltına aldı.

Gözaltına alına şahıslar sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Haber Merkezi

Daha Fazla Haber