Damla Gönüllülük Hareketi Niğde’de

Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetleri arasında yer alan gönüllülük esaslı ‘Damla Gönüllülük Hareketi Projesi’, 145. dönem 18-30 yaş gençlerden oluşan 40 kişilik Damla Gönüllüsü Niğde’de misafir edilen depremzede vatandaşlarla buluşarak etkinlikler düzenledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen, gençlerin gönüllülük bilincini artırıcı ve özendirici faaliyetlerde bulunmaları amacıyla hayata geçirilen 'Damla Gönüllülük Hareketi Projesi 145. Dönem' kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen proje gönüllüsü gençler, 15 Temmuz Kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemir ve Annesi merhumenin kabrini ziyaret ederek dua ettiler.

Damla Gönüllüleri'nin ilk durağı Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde bulunan 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemir’in mezarını ziyarette bulundular.

Yetişkinlerin umudu, çocukların coşkusu olan Damla Gönüllüleri, Niğde Kredi Yurtlar Kurumunda kalan depremzede ailelerini çocuklarıyla bir araya gelerek, etkinlikler düzenleyip, çocukların yüzlerini boyayıp, hayal dünyalarını birleştirdiler.

Daha Fazla Haber