Uz­kurt, 28 Mayıs’ta da hal­kı­mız son nok­ta­yı ko­ya­cak­tır

14 Mayıs’ta ya­pı­lan se­çim­ler­de Ak Parti’den Niğde Mil­let­ve­ki­li se­çi­len Prof. Dr. Ce­va­hir Uz­kurt, ya­pı­lan se­çim­ler­le il­gi­li de­ğer­len­dir­me­ler­de bu­lun­du.

Ak Parti İl Bi­na­sın­da dü­zen­le­nen basın açık­la­ma­sı­na, Ak Parti Niğde İl Baş­ka­nı Nuri Ay­do­ğan ve ya­pı­lan se­çim­ler­de Niğde Mil­let­ve­ki­li se­çi­len Prof. Dr. Ce­va­hir Uz­kurt, Ak Parti Niğde İl Baş­kan­lı­ğı’nda dü­zen­le­dik­le­ri basın top­lan­tın­da 14 Mayıs Cum­hur­baş­kan­lı­ğı ve 28. Dönem Mil­let­ve­ki­li Genel se­çim­le­ri­ni de­ğer­len­dir­di­ler.
Ak Parti Niğde Mil­let­ve­ki­li Prof. Dr. Ce­va­hir Uz­kurt, ya­pı­lan se­çim­ler­de hal­kın ül­ke­nin ge­le­ce­ği­ni Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan’a ema­net et­me­ye yö­ne­lik irade or­ta­ya koy­du­ğu­nu be­lir­te­rek, “Ben en başta ya­pı­lan se­çim­ler­de oy kul­la­nan de­mok­ra­si­nin ter­ci­hi­ni yapan bütün her­ke­se şük­ran­la­rı­mı arz edi­yo­rum. Tür­ki­ye ge­ne­lin­de ma­lu­mu­nuz çıkan sonuç yine bu ül­ke­nin ge­le­ce­ği­ni, ya­rın­la­rı­nı dün ol­du­ğu gibi Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan’a, va­tan­da­şı­mız ema­net et­me­ye yö­ne­lik irade or­ta­ya koy­muş­tur. 14 Mayıs’ta ya­pı­lan se­çim­ler ikin­ci tura kaldı. 28 Mayıs’ta da hal­kı­mız son nok­ta­yı ko­ya­cak­tır. Zaten cüm­le­nin nasıl ta­mam­la­na­ca­ğı­nı da az çok sin­ya­li­ni ver­miş­tir. Açık ara fark­lı şe­kil­de sü­re­ci cum­hur­baş­ka­nı­mız yine gö­ğüs­le­miş­tir. Ben onun için­de bütün va­tan­daş­la­rı­mı­za şük­ran­la­rı­mı­zı su­nu­yo­rum” dedi.
Açık­la­ma­sı­nın de­va­mın­da Niğde için ez­ber­le­ri bozma za­ma­nı­nın gel­di­ği­ni be­lir­ten Uz­kurt, “Niğde öze­lin­de ya­şa­dı­ğı­mız seçim sü­re­ci ve kam­pan­ya­mız bizim için mut­lu­luk ve­ri­ciy­di. Onun için Niğ­de­li­le­re te­şek­kür edi­yor şük­ran­la­rı­mı su­nu­yo­rum. Seçim kam­pan­ya­sı sü­re­cin­de hem de se­çim­de çok güzel an­la­ra şahit olduk. Bir­lik ve be­ra­ber­lik içe­ri­sin­de bu sü­re­ci ya­şa­dık. Cum­hur İtti­fa­kı ola­rak 2 mil­let­ve­kil­li­ği­ni tek­rar teb­liğ etti va­tan­daş­la­rı­mız. Ak Parti’yi tem­si­len de Niğde’yi tem­sil edecek mil­let­ve­ki­li ola­rak da bizi gö­rev­len­dir­di. Niğde için artık ez­ber­le­ri boz­ma­nın za­ma­nı geldi. Ben size daha önce seçim kam­pan­ya­sı sü­re­cin­de de hem bü­rok­ra­si­de sü­re­cin­de yap­tı­ğım gö­rev­ler iti­ba­riy­le bah­set­miş­tim, Niğde’de ya­pa­cak çok şeyin ol­du­ğu­nu ifade et­miş­tim. Bun­dan sona bu gö­re­vi hal­kı­mız bizim sır­tı­mı­za yük­le­miş oldu” dedi.
Geç­miş dö­nem­de yap­tık­la­rı­nı kat­la­ya­rak daha fark­lı pro­je­ler yap­mak için ça­lı­şa­cak­la­rı­nı be­lir­ten Ak Parti Niğde Mil­let­ve­ki­li Prof. Dr. Ce­va­hir Uz­kurt, “Bizim şu an ha­zır­lı­ğı­nı yap­tı­ğı­mız sü­re­ci ta­mam­lan­mak üzere olan pro­je­le­ri­miz var. Daha önce büyük bir en­düst­ri böl­ge­si­nin Niğde’ye ku­rul­ma­sın­dan, iş ve is­tih­da­mı sağ­la­ya­cak sa­de­ce Niğde’nin, böl­ge­nin değil, Tür­ki­ye’nin pro­je­si ola­cak büyük bir pro­je­den bah­set­tim. Bunun ay­rın­tı­la­rı­nı açık­la­ya­ca­ğım. Şu an cum­hur­baş­ka­nı­mız da imza sü­re­cin­de. Bu seçim sü­re­cin­de cum­hur­baş­ka­nı­mız fır­sat bu­la­ma­da. En kısa za­man­da sayın cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın im­za­sıy­la ya­yın­lan­dı­ğı andan iti­ba­ren de bunun ay­rın­tı­sı­nı pay­la­şa­ca­ğız. Hem de artık bu pro­je­nin Niğde’de ger­çek­leş­ti­ril­me­si için biz de si­ya­set­çi­ler ola­rak eli­miz­den ge­le­ni ya­pa­ca­ğız” şek­lin­de ko­nuş­tu.
Niğde’de is­tih­da­mın ar­tı­rıl­ma­sı­na yö­ne­lik pro­je­le­re hız ve­re­cek­le­ri­ni be­lir­ten Uz­kurt, “Tabi or­ga­ni­ze sa­na­yi böl­ge­le­ri­miz var. Te­me­li atı­lan fab­ri­ka­la­rı­mız var, bu fab­ri­ka­la­rın fa­ali­ye­te geç­me­si ve özel­lik­le Niğde’deki is­tih­da­mın ar­tı­rıl­ma­sı­na yö­ne­lik ola­rak da ça­lış­ma­la­rı­mı­za hız ka­zan­dı­ra­ca­ğız. Hem yerel yö­ne­tim­ler­le hem de ben bir sa­na­yi ba­kan­lı­ğın­da bü­rok­ra­tik gö­rev­ler­de olmuş bir si­ya­set­çi ola­rak, bir mil­let­ve­ki­li ola­rak bun­la­rı hızla ta­mam­la­ya­ca­ğız” dedi.
YÜ­KÜ­MÜN NE KADAR AĞIR OL­DU­ĞU­NU BİLİYORUM
Yü­kü­nün ne kadar ağır ol­du­ğu­nu bil­di­ği­ni be­lir­ten Ak Parti Niğde Mil­let­ve­ki­li Prof. Dr. Ce­va­hir Uz­kurt, “Şunun al­tı­nı çiz­mek is­te­rim, artık seçim ge­ri­de kaldı. El­bet­te ki va­tan­da­şı­mı­zın her türlü ter­ci­hi ba­şı­mı­zın üze­rin­de­dir” dedi.

Daha Fazla Haber