Vali Koç, Sağ­lık sis­te­mi­nin en önem­li un­sur­la­rın­dan biri ec­za­cı­lar­dır

Niğde Va­li­si Mus­ta­fa Koç, Dünya Ec­za­cı­lar Günü mü­na­se­be­tiy­le ya­yım­la­dı­ğı kut­la­ma me­sa­jın­da, İlaç üre­ti­min­den has­ta­ya ulaş­tı­rıl­ma­sı­na kadar her aşa­ma­da yük­sek görev bi­lin­ci ve has­sa­si­ye­ti ile mes­lek­le­ri­ni yü­rü­ten ec­za­cı­la­rı­mız, her­ke­sin kolay ula­şa­bi­le­ce­ği en yakın sağ­lık da­nış­ma­nı ola­rak, hasta ve hasta ya­kın­la­rı­mı­za en iyi hiz­me­ti ver­me­ye ça­lış­mak­ta­dır­lar” dedi.

Vali Koç ya­yım­la­dı­ğı kut­la­ma me­sa­jın­da şun­la­rı söy­le­di; “ 14 Mayıs 1839 ta­ri­hin­de ‘Mek­te­bi Tıb­bi­ye-i Ad­li­ye-i Şa­ha­ne’ ye bağlı, ec­za­cı­lık mes­le­ği­ne yö­ne­lik eği­tim ver­mek ve ye­tiş­tir­mek üzere bir sınıf açıl­mış­tır. Sağ­lık sis­te­mi­mi­zin en önem­li un­sur­la­rın­dan biri olan ec­za­cı­la­rı­mı­zın mes­le­ki so­run­la­rı­nı gö­rüş­mek ve çözüm yol­la­rı bul­mak ama­cıy­la da her yıl 14 Mayıs ta­ri­hi “Ec­za­cı­lık Günü” ola­rak kut­lan­mak­ta­dır. Bi­lin­di­ği üzere, sağ­lık hiz­me­ti su­nu­mu­nun en önem­li hal­ka­la­rın­dan biri olan ec­za­cı­lar; ilaç­la­rın ha­zır­lan­ma­sı, sak­lan­ma­sı ve re­çe­te edil­me­si hak­kın­da bil­gi­ye sahip olup, ilaç ola­rak de­ğer­len­di­ril­me­si ge­re­ken diğer ürün­ler hak­kın­da da uzman olan ki­şi­ler­dir. İlaç üre­ti­min­den has­ta­ya ulaş­tı­rıl­ma­sı­na kadar her aşa­ma­da yük­sek görev bi­lin­ci ve has­sa­si­ye­ti ile mes­lek­le­ri­ni yü­rü­ten ec­za­cı­la­rı­mız, her­ke­sin kolay ula­şa­bi­le­ce­ği en yakın sağ­lık da­nış­ma­nı ola­rak, hasta ve hasta ya­kın­la­rı­mı­za en iyi hiz­me­ti ver­me­ye ça­lış­mak­ta­dır­lar.
Va­tan­daş­la­rı­mı­zın ec­za­cı­lık hiz­met­le­rin­den en iyi şe­kil­de ya­rar­la­na­bil­me­si­ni temin ede­rek, bu hiz­met­le­rin gece gün­düz de­me­den ke­sin­ti­siz ola­rak ve­ri­le­bil­me­si­ni sağ­la­yan ec­za­cı­la­rı­mız, aynı za­man­da tıbbi da­nış­man­lık gö­re­vi­ni de üst­le­ne­rek top­lum­da bi­linç­li ilaç kul­la­nı­mı­nın sağ­lan­ma­sın­da önem­li bir rol oy­na­mak­ta­dır. Bu duygu ve dü­şün­ce­ler­le, va­tan­daş­la­rı­mı­zın sağ­lık so­run­la­rı­na büyük bir du­yar­lı­lık­la yar­dım­cı olmak için ça­lı­şan ve ha­ya­tın her saf­ha­sın­da yük­sek görev bi­lin­ci has­sa­si­ye­ti ile mes­lek­le­ri­ni icra eden tüm ec­za­cı­la­rı­mı­zın “14 Mayıs Ec­za­cı­lık Günü” nü kut­lu­yor, sağ­lık mut­lu­luk ve esen­lik­ler di­li­yo­rum” dedi.

Daha Fazla Haber