TOGG’a Niğde’de yoğun ilgi

Niğde'de ser­gi­le­nen "Ana­do­lu kır­mı­zı­sı" yerli ve milli oto­mo­bil TOGG, yoğun ilgi gördü. Tür­ki­ye yerli ve milli üre­tim olan İHA ile SİHA'nın son­ra­sın­da, şimdi ise yerli ve milli oto­mo­bi­li TOGG'u bant­tan in­dir­di.

TOGG, bant­tan in­dik­ten sonra şehri ge­ze­rek va­tan­daş­lar­la bu­luş­tu­rul­du. Gö­rü­cü­ye çıkan TOGG, Niğde'de yoğun il­giy­le kar­şı­lan­dı. Ömer Ha­lis­de­mir mey­da­nı­na gelen ve yerli oto­mo­bi­li in­ce­le­yen va­tan­daş­lar, TOGG’a hay­ran kaldı. Mer­kez­de gö­rü­cü­ye çıkan ara­ba­yı va­tan­daş­lar ya­kın­dan in­ce­ler­ken, ba­zı­la­rı araca binip ha­tı­ra fo­toğ­ra­fı çek­tir­di.
Niğde Va­li­si Mus­ta­fa Koç, ”Son za­man­lar­da gu­ru­ru­muz, gurur kay­na­ğı­mız olan yerli ve milli üre­tim­le­ri­miz­den yerli oto­mo­bil olan Ana­do­lu Kır­mı­zı­sı TOGG Niğde'de çok he­ye­can­lı­yız. Hep ba­sın­dan takip edi­yor­duk. Ama bugün ger­çe­ği­ni de gör­me­yi Allah biz­le­re nasip etti. Ger­çek­ten az önce in­ce­le­dik, bin­dik, sür­dük de. Ger­çek­ten an­la­tıl­dı­ğı­nın öte­sin­de gurur duy­ma­mız ge­re­ken bir ürün, yerli üre­tim, oto­mo­bil. Biz diğer yerli ve milli üre­tim­le­ri­miz­le be­ra­ber bu ara­ba­mız­la da gurur duy­duk. Bun­dan sebep emeği geçen ön­der­lik yapan başta Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mız olmak üzere her­ke­se te­şek­kür edi­yo­rum” dedi.
Niğde Be­le­di­ye Baş­ka­nı Emrah Öz­de­mir, “TOGG'umuz Niğde’mizde, biz de ger­çek­ten yerli ve milli ara­cı­mız TOGG'umuzu Niğde'de gör­dük ve çok da mutlu olduk. Niğde'mize de ha­yır­lı olsun in­şal­lah di­ye­lim. Yerli ve milli ça­lış­ma­la­rı­mız, se­fer­ber­li­ği­miz devam edi­yor. Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mı­za ger­çek­ten bir kez daha şük­ran­la­rı­mı­zı su­nu­yo­ruz. Bu gu­ru­ru biz­le­re ya­şat­tı. Türk mil­le­ti­ne ya­şat­tı. İHA'la­rı­mız, SİHA'la­rı­mız ha­va­day­dı. Yakın bir za­man­da savaş uça­ğı­mız, Kaan İnşal­lah gök­yü­zün­de ola­cak. Dün­ya­da ciddi şe­kil­de ses ge­ti­ren pro­je­le­re imza atı­yo­ruz. İşte Ana­do­lu ge­mi­miz, bi­li­yor­su­nuz İHA'lara, SİHA'ların iniş kal­kı­şı­na mü­sa­it olan dün­ya­da sa­yı­lı ül­ke­de bu­lu­nan TCG Ana­do­lu ge­mi­miz, bir savaş uçağı ge­mi­miz var ül­ke­miz­de. Ger­çek­ten ne kadar gurur duy­sak azdır. İnşal­lah bu ham­le­le­ri­miz devam edecek. Artık Tür­ki­ye yüz yılı baş­lı­yor. Yeni Tür­ki­ye yüz­yı­lın­da in­şal­lah çok daha güzel pro­je­ler­le Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın li­der­li­ğin­de daha çok Türk mil­le­ti ola­rak gurur du­ya­ca­ğız, onur du­ya­ca­ğız di­yo­rum. He­pi­ni­ze te­şek­kür edi­yo­rum” diye ko­nuş­tu.

Daha Fazla Haber