Niğde önü­müz­de­ki gün­ler­de afet böl­ge­si ilan edi­lecek

6 Şubat ta­ri­hin­de Kah­ra­man­ma­raş mer­kez­li mey­da­na gelen 7.7 ile 7.6 şid­de­tin­de­ki dep­rem­den et­ki­le­nen Niğde’deki bazı bi­na­la­rın­da zarar gör­me­si üze­ri­ne in­ce­le­me­ler­de bu­lu­nan Niğde Be­le­di­ye Baş­ka­nı Emrah Öz­de­mir, Niğde’nin de önü­müz­de­ki hafta için yüzde 99 Afet Böl­ge­si ilan edi­le­ce­ği­ni söy­le­di.

Niğde'nin en işlek cad­de­si olan Pa­şa­ka­pı cad­de­sin­de bazı apart­man­la­rın ha­sar­lı ol­du­ğu ve yıkım ka­ra­rı çı­ka­ca­ğı tah­min edi­li­yor. Böl­ge­de bu­lu­nan va­tan­daş­lar­la gö­rü­şen Niğde Be­le­di­ye Baş­ka­nı Emrah Öz­de­mir Çayır Ma­hal­le­sin­de ağır ha­sar­lı bi­na­lar­dan tah­li­ye edi­len va­tan­daş­lar­la bir araya geldi.
Ha­sar­lı bi­na­lar­dan tah­li­ye edi­len va­tan­daş­lar­la bir araya gelen Be­le­di­ye Baş­ka­nı Öz­de­mir, Ağır ha­sar­lı bi­na­la­rın bo­şal­tıl­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni söy­le­di.
Niğde Be­le­di­ye Baş­ka­nı Emrah Öz­de­mir, "Ağır ha­sar­lı bi­na­la­rı bo­şalt­mak zo­run­da­yız. Buna da AFAD karar ve­ri­yor. Niğde önü­müz­de­ki hafta için yüzde 99 Afet Böl­ge­si ilan edi­lecek. Mağ­dur olan va­tan­daş­la­rı­mı­za çağ­rım­dır, en kötü ih­ti­mal­le üni­ver­si­te­mi­zin yurt­la­rı­na yer­leş­ti­ri­riz. Kimse dı­şa­rı­da kal­maz. Afet Böl­ge­si ilan edil­di­ğin­de dev­le­ti­miz maddi yar­dım­la­ra baş­la­tı­la­cak" dedi.

Daha Fazla Haber