Baş­kan Öz­de­mir Dep­rem­ze­de­le­ri Yal­nız Bı­rak­mı­yor

Niğde Be­le­di­ye Baş­ka­nı Emrah Öz­de­mir; ili­mi­ze gelen dep­rem­ze­de­ler­le ya­kın­dan il­gi­le­ni­yor.

Hafta sonu Niğde Ömer Ha­lis­de­mir Üni­ver­si­te­si kam­pü­sün­de bu­lu­nan yurt­lar­da kalan dep­rem­ze­de­le­ri zi­ya­ret eden Baş­kan Öz­de­mir, bir kez daha geç­miş olsun di­lek­le­ri­ni ilet­ti. Dep­rem­den et­ki­le­nen ço­cuk­lar­la ya­kın­dan il­gi­len­di, bu­ra­da dep­rem­ze­de ço­cuk­lar­la çe­şit­li ak­ti­vi­te­ler­de bu­lun­du.
DEP­REM­ZE­DE ÇO­CUK­LAR İÇİN OYUN GRUBU KU­RUL­DU
Niğde Be­le­di­ye­si afet son­ra­sı ço­cuk­la­rın ya­şa­ya­bi­le­ce­ği trav­ma­la­rı en aza in­dir­mek ve sos­yal­leş­me­le­ri­ni sağ­la­mak ama­cıy­la dep­rem­ze­de­le­rin kal­dı­ğı yur­dun bah­çe­si­ne ço­cuk­la­ra yö­ne­lik oyun grubu kurdu. Bu kap­sam­da, ço­cuk­la­ra pat­la­mış mısır ve pa­muk­lu şeker ikram edil­di. Baş­kan Öz­de­mir’in ço­cuk­lar­la bi­re­bir il­gi­len­di­ği bu an­lam­lı ça­lış­may­la, ço­cuk­la­rın hem eğ­len­ce­li vakit ge­çir­me­si hem de dep­re­min yol aça­bi­le­ce­ği trav­ma­la­rın en aza in­di­ril­me­si he­def­le­ni­yor.
“Şeh­ri­miz­de mi­sa­fir et­ti­ği­miz dep­rem­ze­de­le­ri­mi­zin her zaman ya­nın­da­yız “diyen Baş­kan Öz­de­mir; “Biz Niğ­de­li­ler ola­rak dep­rem­ze­de­le­ri­miz için üze­ri­mi­ze ne dü­şü­yor­sa yap­ma­ya ça­lı­şı­yo­ruz. Mi­sa­fir­le­ri­miz ba­şı­mı­zın ta­cı­dır. Be­le­di­ye­miz dep­rem­ze­de­le­ri­mi­zin em­rin­de­dir. Bugün de eşim Duygu Hanım ile bir­lik­te ili­miz­de mi­sa­fir et­ti­ği­miz, yurt­lar­da kalan va­tan­daş­la­rı­mız­la bir­lik­tey­dik. Be­le­di­ye­miz ta­ra­fın­dan ku­ru­lan oyun alan­la­rın­da güzel vakit ge­çi­ren ço­cuk­la­rı­mı­zın yü­zü­nü gül­dür­me­ye ça­lış­tık. Bir nebze olsun ya­ra­la­rı sar­mak için yav­ru­la­rı­mı­zın güler yüz­le­ri­nin, pamuk şe­ker­le­rin, oyun alan­la­rı­nın ve mu­hab­be­tin bol ol­du­ğu bir gün ge­çir­dik. Biriz, be­ra­be­riz, bir­lik­te Tür­ki­ye’yiz in­şal­lah. “ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

Daha Fazla Haber