Niğde Ce­za­evi için kitap bağış kam­pan­ya­sı baş­la­tıl­dı

Ada­let Ba­kan­lı­ğı'nın Ceza ve İnfaz Ku­rum­la­rı Kü­tüp­ha­ne­le­ri için dü­zen­le­di­ği kitap bağış kam­pan­ya­sı­nın ikin­ci­si baş­la­tıl­dı.

Ada­let Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan "Kitap iyi­leş­ti­rir" slo­ga­nıy­la baş­la­tı­lan kitap ba­ğı­şı kam­pan­ya­sı kap­sa­mın­da Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğı hi­ma­ye­sin­de Niğde Ceza Evi Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan Niğde Ada­let sa­ra­yı içe­ri­sin­de ku­ru­lan stan­da Niğde Va­li­si Mus­ta­fa Koç ve Be­le­di­ye Baş­ka­nı Emrah Öz­de­mir kitap ba­ğı­şın­da bu­lun­du.
Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğı hi­ma­ye­sin­de Niğde Ceza Evi Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan Niğde Ada­let sa­ra­yı içe­ri­sin­de ku­ru­lan stan­dın açı­lış kur­de­le­si­ni Vali Mus­ta­fa Koç, Be­le­di­ye Baş­ka­nı Emrah Öz­de­mir, Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Harun Ka­ra­han, Adli Yargı İlk De­re­ce Mah­ke­me­si Ada­let Ko­mis­yo­nu Baş­ka­nı Bay­ram Ünlü, Niğde Baro Baş­ka­nı Emin Alper Öz­türk, İl Em­ni­yet Mü­dü­rü Adnan Öz­de­mir, İl Jan­dar­ma Ko­mu­ta­nı Nihat Öz­türk ve Kurum Mü­dür­le­ri ka­tıl­dı.
Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğı hi­ma­ye­sin­de Niğde Ceza Evi Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan Ada­let Sa­ra­yı içe­ri­sin­de ku­ru­lan stan­dın açı­lı­şın­da ko­nu­şan Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Harun Ka­ra­han; “Ada­let Ba­kan­lı­ğı ta­li­mat­la­rı doğ­rul­tu­sun­da ül­ke­miz­de eş za­man­lı ola­rak ger­çek­leş­ti­ri­len ceza infaz ku­rum­la­rı­mı­za kitap ba­ğı­şı kam­pan­ya­sı mü­na­se­be­tiy­le top­lan­mış bu­lu­nu­yo­ruz.
İnfaz ya­sa­la­rı­mı­zın ön­ce­lik­li amacı hü­küm­lü ar­ka­daş­la­rı­mı­zın top­lu­ma ka­zan­dı­rı­la­bil­me­si. Bu kap­sam­da Ba­kan­lı­ğı­mı­zın çe­şit­li fa­ali­yet­le­ri ol­mak­ta. Bu fa­ali­yet­le­rin en önem­li­le­rin­den bir ta­ne­si de bugün bu­ra­da fa­ali­ye­te geçen kitap ba­ğı­şı kam­pan­ya­sı. Bu kam­pan­ya ile hü­küm­lü ar­ka­daş­la­rı­mı­zın sos­yal ve kül­tü­rel açı­dan top­lu­ma ka­zan­dı­rı­la­bil­me­si amaç­lan­mak­ta. Ben bu­ra­dan bütün kamu kurum ve ku­ru­luş­la­rı­mı­zın sivil top­lum ör­güt­le­ri­mi­zi ve va­tan­daş­la­rı­mı­zı bu kam­pan­ya­ya des­tek olmak üzere ad­li­ye­mi­ze davet edi­yo­rum. Bu ve­si­ley­le kam­pan­ya­mı­zın ha­yır­lı, uğur­lu ol­ma­sı­nı te­men­ni edi­yo­ruz. Ay­rı­ca kitap bağış stan­dı­mız Ad­li­ye Sa­ra­yı­mı­zın gi­ri­şin­de iki üç gün sü­rey­le açık ka­la­cak olup kitap ba­ğı­şın­da bu­lu­na­cak va­tan­daş­la­rı­mı­zı bu­ra­ya bek­le­riz” dedi.
Niğde Va­li­si Mus­ta­fa Koç; “ Ce­za­ev­le­rin­de kalan hü­küm­lü ve tu­tuk­lu­la­rı­mı­zın boş za­man­la­rı­nı de­ğer­len­dir­me­si iyi bir dav­ra­nış mo­de­li ge­liş­ti­re­bil­me­le­ri açı­sın­dan ce­za­evi bün­ye­sin­de oluş­tu­ru­lan kü­tüp­ha­ne­le­re kitap ba­ğı­şı kam­pan­ya­sı­nı bugün baş­la­tı­yo­ruz. Tabii in­san­la­rı­mız, hem­şe­ri­le­ri­miz, va­tan­daş­la­rı­mız bir şe­kil­de ce­za­evi­ne dü­şü­yor­lar. Ama bu ce­za­la­rı infaz edi­lir­ken ceza infaz ya­sa­la­rı­mı­zın ve bu ko­nu­da­ki ku­rum­la­rı­mı­zın bir ga­ye­si var. Hem top­lu­mu suça karşı ko­ru­mak, hem ıslah etmek, hem de orada ce­za­la­rı­nı çeken va­tan­daş­la­rı­mı­zın bir daha çe­şit­li suç­la­ra bu­laş­ma­sı­nı en­gel­le­mek, re­ha­bi­li­te etmek, on­la­ra güzel dav­ra­nış mo­del­le­ri­ni ge­liş­tir­mek dev­le­ti­mi­zin ve il­gi­li ku­rum­la­rı­mı­zın en temel gö­re­vi. Bun­dan se­bep­le geç­ti­ği­miz yıl­lar­da ol­du­ğu gibi hem orada kalan va­tan­daş­la­rı­mı­zın boş va­kit­le­ri­ni de­ğer­len­di­re­bi­le­ce­ği, oku­ya­bi­le­ce­ği ve daha son­ra­sın­da top­lum en­teg­ras­yon­la­rı nok­ta­sın­da uyum­la­rı ko­nu­sun­da, Ada­let Ba­kan­lı­ğı­mız ta­ra­fın­dan bu ku­rum­la­rı­mı­zın bün­ye­sin­de kü­tüp­ha­ne­ler ya­pı­lı­yor ve bu kü­tüp­ha­ne­ler de bu­lu­nan ki­tap­la­rın hem sa­yı­sı­nın art­tı­rıl­ma­sı hem de ka­li­te­si­ni ve çe­şi­di­nin art­tı­rıl­ma­sı do­la­yı­sıy­la bu kam­pan­ya­la­rı dü­zen­li­yo­ruz. Geç­ti­ği­miz yıl da dü­zen­len­miş bu kam­pan­ya­mız, Bir kitap, bir umut slo­ga­nıy­la. Yine eksik kalan ya da yeni ya­pı­lan ku­rum­la­rı­mız­da­ki kü­tüp­ha­ne­le­ri­mi­zi güç­len­dir­mek ba­bın­dan bugün tüm Tür­ki­ye Ada­let Ba­ka­nı­mı­zın ilk kitap ba­ğı­şıy­la baş­la­ya­cak olan ili­miz­de de bir kam­pan­ya­yı baş­la­tı­yo­ruz. Biz siz­le­rin ara­cı­lı­ğıy­la bu­ra­da ya­şa­yan bütün hem­şe­ri­le­ri­mi­zi, bütün ku­rum­la­rı­mı­zı, bütün va­tan­daş­la­rı­mı­zı bu kam­pan­ya­ya des­tek ol­ma­ya davet edi­yo­ruz. Emeği ge­çen­le­re te­şek­kür edi­yo­rum” dedi.
Açı­lış ko­nuş­ma­sı ve kur­de­le ke­si­min­den sonra Vali Mus­ta­fa Koç, Niğde Be­le­di­ye Baş­ka­nı Emrah Öz­de­mir, Ada­let Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan "Kitap iyi­leş­ti­rir" slo­ga­nıy­la baş­la­tı­lan kitap ba­ğı­şı kam­pan­ya­sı­na kitap ba­ğı­şın­da bu­lu­na­rak des­tek ol­du­lar.

Daha Fazla Haber