Hastanede İlk Defa Kapalı Kolon Kanseri Ameliyatı Yapıldı

Niğde’de İlk Defa Ka­pa­lı (la­pa­ros­ko­pik) yön­tem­le kolon kan­se­ri ame­li­ya­tı ya­pı­lan hasta sağ­lık­la ta­bur­cu oldu.

Ko­nuy­la il­gi­li ame­li­ya­tı ger­çek­leş­ti­ren Genel Cer­ra­hi Op. Dr. Musa Serin:‘’Ka­pa­lı yön­tem­le ya­pı­lan ame­li­yat­lar­da has­ta­la­rı­mız­da daha az kesi olu­yor ve iyi­leş­me sü­re­ci­miz daha hızlı iler­li­yor. Has­ta­la­rı­mız gün­de­lik ha­yat­la­rı­na daha az ağrı ile daha çabuk dö­ne­bi­li­yor­lar. Genel Cer­ra­hi Op. Dr. Yağ­mur Özge Turaç Kösem’e bu ame­li­yat­ta ver­di­ği des­tek için te­şek­kür ede­rim. Has­ta­ne­miz­de obe­zi­te ve kasık fı­tı­ğı ame­li­yat­la­rı­nı da ka­pa­lı yön­tem­le yapıp hızlı bir şe­kil­de sağ­lık­la ta­bur­cu ede­bi­li­yo­ruz. Ça­lış­ma­la­rı­mız da des­te­ği­ni esir­ge­me­yen Has­ta­ne Baş­he­ki­mi­miz Dr. Öğr. Üyesi Yakup Çe­tin­ka­ya’ya, ame­li­yat­ha­ne ve has­ta­ne per­so­ne­li­mi­ze te­şek­kür ede­rim.’’ dedi.
Ame­li­yat olan hasta ise ame­li­yat­tan çok mem­nun ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek: “sağ­lı­ğı­na ka­vuş­tu­ran tüm dok­tor­la­rı­mı­za ve has­ta­ne per­so­nel­le­ri­mi­ze te­şek­kür ede­rim dedi.
Has­ta­ne Baş­he­kim Dr. Öğr. Üyesi Yakup Çe­tin­ka­ya: ‘’ Niğde'de on­ko­lo­jik cer­ra­hi va­ka­la­rı­mı­zı yap­ma­ya baş­la­dık. Has­ta­ne­ye yeni al­dı­ğı­mız ci­haz­lar ve ba­şa­rı­lı ho­ca­la­rı­mız sa­ye­sin­de bu tür ame­li­yat­lar artık has­ta­ne­miz­de ya­pa­ca­ğız ve has­ta­la­rı­mı­zı sevk et­me­ye­ce­ğiz. Ame­li­yat olan has­ta­mı­za tek­rar­dan geç­miş olsun di­li­yo­rum." dedi.

Daha Fazla Haber