İzmir’de Niğde Rüzgârı Esecek

Ege Böl­ge­si Niğ­de­li Der­nek­ler Fe­de­ras­yo­nu ta­ra­fın­dan bu yıl Niğde Kül­tür ve Elma Fes­ti­va­li­nin 3’ün­cü­sü­nü dü­zen­le­yecek.

Ege Böl­ge­si Niğ­de­li Der­nek­ler Fe­de­ras­yo­nu ta­ra­fın­dan iki yıl­dır dü­zen­le­nen ve çok büyük ilgi gören Niğde Kül­tür ve Elma Fes­ti­va­li­nin 3’ün­cü­sü bu yıl 5-8 Ocak ta­rih­le­ri ara­sın­da İzmir’de ya­pı­la­cak. Üç gün bo­yun­ca sü­recek fes­ti­val ya­pı­la­cak kon­ser ve et­kin­lik­ler­le dolu dolu ge­çecek.

NİĞDE’NİN TA­NI­TI­MI­NA KATKI SU­NU­YO­RUZ

Ege Böl­ge­si Niğ­de­li Der­nek­ler Fe­de­ras­yo­nu Genel Baş­ka­nı ve aynı za­man­da Tüm Niğde Der­nek­le­ri Kon­fe­de­ras­yo­nu Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Hasan Gal­len­kuş, Niğde’nin ta­nı­tı­mı­na katkı sun­mak, Niğ­de­li­le­ri dü­zen­le­necek fes­ti­val­de bir araya ge­ti­re­rek bir­lik, be­ra­ber­lik ve da­ya­nış­ma­yı ar­tır­mak ama­cıy­la Niğde Kül­tür ve Elma Fes­ti­va­li­nin bu yıl üçün­cü­sü­nü ger­çek­leş­ti­re­cek­le­ri­ni be­lir­te­rek, 5-8 Ocak ta­rih­le­ri ara­sın­da dü­zen­le­necek olan fes­ti­va­le tüm Niğ­de­li­le­ri davet etti.

Baş­kan Gel­len­kuş açık­la­ma­sı­nın de­va­mın­da, “Fe­de­ras­yon ola­rak daha önce iki kez yap­tı­ğı­mız Niğde Kül­tür ve Elma Fes­ti­va­li­nin 3’ün­cü­sü­nü 5-8 Ocak ta­rih­le­ri ara­sın­da İzmir Al­san­cak Ha­va­ga­zı Fab­ri­ka­sı Kül­tür Mer­ke­zin­de ger­çek­leş­ti­re­ce­ğiz. Hem­şe­ri­le­ri­miz ve İzmir­li­ler ta­ra­fın­dan büyük ilgi gören ve bu yıl üçün­cü­sü­nü ger­çek­leş­ti­re­ce­ği­miz fes­ti­va­li­mi­ze 150-200 bin zi­ya­ret­çi­nin ka­tıl­ma­sı­nı bek­li­yo­ruz.

Üç gün sü­recek olan fes­ti­va­li­miz­de hem Niğde’nin ta­nı­tı­mı­nı ya­pa­ca­ğız, hem de ili­mi­zin en önem­li tarım ürünü olan pa­ta­tes ve el­ma­nın ta­nı­tı­mı yap­mak ama­cıy­la fes­ti­val bo­yun­ca 5 ton pa­ta­tes ve 7 ton elma ik­ra­mın­da bu­lu­na­ca­ğız” dedi.

Daha Fazla Haber