Niğde’de 23 Nisan Coş­kusu

Niğde’de 23 Nisan Ulu­sal Ege­men­lik ve Çocuk Bay­ra­mı coş­ku­lu bir şe­kil­de kut­lan­dı.


Prog­ram Cum­hu­ri­yet Mey­da­nı’nda bu­lu­nan Ata­türk Anıtı’na çe­lenk ko­yul­ma­sıy­la baş­la­dı. Saygı Du­ru­şu ve İstik­lal Marşı’nın okun­ma­sı­nın ar­dın­dan prog­ram Ömer Ha­lis­de­mir Mey­da­nın­da ger­çek­leş­ti­ril­di.
Ömer Ha­lis­de­mir mey­da­nın­da­ki Kut­la­ma tö­ren­le­ri saygı du­ru­şu ve İstik­lal Mar­şı­nın söy­len­me­si ile baş­la­tıl­dı. Niğde İl Milli Eği­tim Mü­dü­rü Halil İbra­him Yaşar ta­ra­fın­dan günün anlam ve öne­mi­ni be­lir­ten ko­nuş­ma su­nul­du.
Yaşar, 23 Nisan Ulu­sal Ege­men­lik ve Çocuk Bay­ra­mı­nın dün­ya­da eşi ve ben­ze­ri bu­lun­ma­yan, iki fark­lı un­su­ru bir araya ge­ti­ren milli bir bay­ram ol­du­ğu­nu söy­le­di.
İl Milli Eği­tim Mü­dü­rü Yaşar; “Cum­hu­ri­ye­tin ku­rul­ma­sı ne kadar önem­li ise onun ge­liş­ti­ril­me­si, ko­run­ma­sı ve sü­rek­li­li­ği de en az o kadar önem­li­dir. Bunu çok iyi bilen Ata­türk ço­cuk­la­rı­mı­za ve genç­le­ri­mi­ze “Cum­hu­ri­ye­ti biz kur­duk, onu ya­şa­ta­cak ve yük­sel­tecek siz­ler­si­niz” ta­ri­hi me­sa­jı ile vurgu yap­mış­tır. Ay­rı­ca ge­le­ce­ği­miz için çok önem­se­di­ği ço­cuk­la­rı­mı­za 23 Nisan’ı bir bay­ram ola­rak he­di­ye ede­rek, on­la­rı onure et­miş­tir. Uğ­run­da bin­ler­ce vatan ev­la­dı­nın şe­ha­de­te koş­tu­ğu bu mu­kad­des top­rak­la­rın ebe­di­yen Türk yurdu ol­du­ğu Tür­ki­ye Büyük Mil­let Mec­li­si­nin açıl­ma­sı ile tüm dün­ya­ya ilan edil­miş­tir. Ana­do­lu in­sa­nı im­kân­sız­lık­lar içe­ri­sin­de ver­di­ği mü­ca­de­le ile bu top­rak­lar­da ezan se­sin­den başka bir sesin yan­kı­lan­ma­ya­ca­ğı­nı ve şanlı bay­ra­ğı­mı­zın gök­le­ri­miz­de son­su­za dek dal­ga­la­na­ca­ğı­nı ta­ri­he altın harf­ler­le yaz­mış­tır” dedi.
Ça­lı­şa­rak ba­şa­ra­ma­ya­ca­ğı­nız hiç­bir şeyin ol­ma­dı­ğı­nı bilin ve buna ina­nın diyen Yaşar; “ Ana­ya­sa­mı­za göre ege­men­lik ka­yıt­sız şart­sız mil­le­tin­dir. Ulu­sal ege­men­lik bizim en de­ğer­li ha­zi­ne­miz­dir. Bu mil­le­tin kah­ra­man ev­lat­la­rı her de­vir­de canı pa­ha­sı­na va­ta­nı­na, mil­le­ti­ne ve bay­ra­ğı­na sahip çık­mış­tır, çık­ma­ya da devam ede­cek­tir. Bu bağ­lam­da biz­le­re düşen ge­le­ce­ği­mi­zin te­mi­na­tı ço­cuk­la­rı­mı­za im­kan­lar oluş­tur­mak, on­la­rı viz­yon sa­hi­bi yap­mak, milli ma­ne­vi de­ğer­ler­le do­nat­mak­tır. Bu ça­lış­ma­lar onlar için bir lütuf değil ak­si­ne biz ye­tiş­kin­ler için üst düzey bir so­rum­lu­luk­tur. Hz. Ali; “ço­cuk­la­rı­nı­zı kendi za­ma­nı­nı­za göre değil, on­la­rın ya­şa­ya­cak­la­rı za­ma­na göre ye­tiş­ti­rin” veciz sözü ile biz eği­tim­ci­le­rin viz­yo­nu­nu or­ta­ya koy­muş­tur. Biz­ler de eği­tim or­du­su ola­rak bize ema­net edi­len ço­cuk­la­rı­mı­zı bu bi­linç ve viz­yon­la ge­le­ce­ğe ta­şı­mak için mü­ca­de­le et­mek­te­yiz” diye ko­nuş­tu.  

Daha Fazla Haber