Can­su­yu, 2022 Ra­ma­zan ha­zır­lık­la­rı­nı ta­mam­la­dı

Ra­ma­zan ayı bo­yun­ca maz­lum­la­ra, mağ­dur­la­ra ve muh­taç­la­ra yar­dım­la­rı­nı ulaş­tı­ra­ca­ğı­nı be­lir­ten Can­su­yu Der­ne­ği Genel Baş­ka­nı Mus­ta­fa Köylü, Can­su­yu Der­ne­ği, 2022 Ra­ma­zan Or­ga­ni­zas­yo­nu kap­sa­mın­da, yar­dım­la­rı­nın büyük ço­ğun­lu­ğu­nu Tür­ki­ye içine tah­sis eden Can­su­yu, yurt dı­şın­da ise Fi­lis­tin, Ara­kan, Yemen gibi kriz böl­ge­le­ri­ni ön­ce­le­ye­rek dün­ya­nın en fakir ül­ke­le­ri­ne yar­dım­la­rı­nı ulaş­tı­ra­cak­tır” dedi.

Can­su­yu Der­ne­ği Genel Baş­ka­nı Mus­ta­fa Köylü; “ Ku­rul­du­ğu ta­rih­ten bu yana bütün yıl ol­du­ğu gibi Ra­ma­zan ay­la­rın­da yar­dım or­ga­ni­zas­yon­la­rı dü­zen­le­yen Can­su­yu Der­ne­ği, bu Ra­ma­zan ayın­da da “Ka­zan­cı­mız, Allah için ver­di­ği­miz­dir” slo­ga­nıy­la ha­yır­se­ver­le­rin ema­net­le­ri­ni ger­çek muh­taç­la­ra ulaş­tı­ra­cak. Ra­ma­zan ayı içe­ri­sin­de ku­man­ya da­ğı­tım­la­rın­dan iftar sof­ra­la­rı ku­rul­ma­sı­na, yetim ay­lık­la­rı­nın da­ğı­tı­mın­dan zekât, fitre ve ba­ğış­la­rın sa­hip­le­ri­ne ulaş­tı­rıl­ma­sı­na kadar bir­çok alan­da yar­dım or­ga­ni­zas­yo­nu dü­zen­le­yecek olan Can­su­yu, Ra­ma­zan’ın be­re­ke­ti­ni kar­deş­le­riy­le bu­luş­tu­ra­cak. Ha­yır­se­ver­ler ve yar­dı­ma muh­taç­lar ara­sın­da sevgi ve hoş­gö­rü or­ta­mı oluş­tu­ra­rak top­lum­sal bir­lik ve be­ra­ber­li­ğe de katkı sağ­la­yan der­nek, Ra­ma­zan ayı be­re­ke­ti­nin tüm sof­ra­lar­da ol­ma­sı için ça­lış­ma­la­rı­nı ta­mam­la­dı.
2022 Ra­ma­zan Or­ga­ni­zas­yo­nu kap­sa­mın­da ko­nu­şan Can­su­yu Der­ne­ği Genel Baş­ka­nı Mus­ta­fa Köylü; “Ra­ma­zan ayın­da ha­yır­se­ver va­tan­daş­la­rı­mı­zın yap­tı­ğı ba­ğış­la­rı, fit­re­le­ri, ze­kât­la­rı muh­taç­la­ra ulaş­tır­ma­ya devam edi­yo­ruz. Her yıl dü­zen­li ola­rak ger­çek­leş­tir­di­ği­miz Ra­ma­zan yar­dım­la­rı­mı­zı bu se­ne­de Tür­ki­ye başta olmak üzere; Fi­lis­tin, Yemen, Ara­kan gibi kriz böl­ge­le­ri ve dün­ya­nın en fakir ül­ke­le­ri­ne ya­pa­ca­ğız. Son iki yıl­dır tüm dünya gibi ül­ke­mi­zi de et­ki­si al­tı­na alan pan­de­mi do­la­yı­sıy­la yurt içi yar­dım­la­rı­mı­zı ön­ce­li­yo­ruz ve yıl boyu da­ğı­tım­lar ya­pı­yo­ruz. İnşal­lah, bu Ra­ma­zan ayın­da da mağ­dur ve muh­taç kar­deş­le­ri­mi­ze ulaş­ma­ya gay­ret ede­ce­ğiz.” dedi.
Ra­ma­zan ayı­nın be­re­ke­ti­ni bir­lik ve be­ra­ber­lik içe­ri­sin­de ya­şa­ya­cak­la­rı­nı be­lir­ten Köylü, "Ra­ma­zan ay­la­rın­da va­tan­daş­la­rı­mı­zın has­sa­si­ye­ti daha da ar­tı­yor, ze­kat­la­rı­nı, fit­re­le­ri­ni, ba­ğış­la­rı­nı biz­le­re ema­net edi­yor­lar. Bizde ya­pı­lan bütün ba­ğış­la­rı cin­si­ne uygun ola­rak fıkıh ku­ral­la­rı çer­çe­ve­sin­de de­ğer­len­di­ri­yo­ruz. İnşal­lah bu Ra­ma­zan ayın­da da ha­yır­se­ver kar­deş­le­ri­mi­zin des­tek­le­ri ile yüz bin­ler­ce muh­taç aile­ye gıda pa­ke­ti yar­dı­mın­da bu­lu­na­ca­ğız, Ra­ma­zan’ın be­re­ke­ti­ni, bir­lik ve be­ra­ber­lik içe­ri­sin­de ya­şa­ya­ca­ğız. Bu ve­si­ley­le tüm mil­le­ti­mi­zin Ra­ma­zan-ı Şe­ri­fi­ni teb­rik edi­yor, huzur ve barış içe­ri­sin­de bir Ra­ma­zan ge­çir­me­mi­zi Ce­nab-ı Hakk’tan niyaz edi­yo­rum." dedi.
Ba­ğış­çı­lar; Can­su­yu Der­ne­ği on­li­ne bağış si­te­sin­den (can­su­yu.​org.​tr), Zi­ra­at Ban­ka­sı, Zi­ra­at Ka­tı­lım, Tür­ki­ye Fi­nans, Ku­veyt Türk, Va­kıf­bank, Vakıf Ka­tı­lım ve Halk­bank'taki bağış/ku­rum­sal tah­si­lat sis­te­min­den yar­dım­la­rı­nı ya­pa­bi­le­cek­ler. Ay­rı­ca PTT’den 511 75 63 nolu posta çeki he­sa­bı­na veya Can­su­yu İl Tem­sil­ci­lik­le­ri­ne gi­de­rek mak­buz kar­şı­lı­ğın­da ba­ğış­ta bu­lu­na­bi­le­cek­ler.

Daha Fazla Haber