Rek­tör TRT Çu­ku­ro­va Rad­yo­su­nun Ko­nu­ğu Oldu

Niğde Ömer Ha­lis­de­mir Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Prof. Dr. Hasan Uslu, TRT Çu­ku­ro­va Rad­yo­su­nun canlı yayın ko­nu­ğu oldu.

Rek­tör Prof. Dr. Hasan Uslu bu­ra­da NİTAK (Niğde Tarım Kon­se­yi) ile il­gi­li de­tay­lı bil­gi­le­ri prog­ram din­le­yi­ci­le­ri ile pay­laş­tı. Rek­tö­rü­müz Prof. Dr. Hasan Uslu açık­la­ma­la­rı­na NİTAK’ın ku­ru­luş sü­re­cin­den bah­se­de­rek baş­la­dı. Tarım ve gıda sek­tö­rü­nün öne­mi­ne de de­ği­nen Rek­tö­rü­müz Prof. Dr. Hasan Uslu, “Tarım sek­tö­rü de en az sa­vun­ma sa­na­yi kadar önem­li bir hal almış du­rum­da­dır. Üni­ver­si­te ola­rak Niğde’nin po­tan­si­yel­li bir şehir ol­du­ğu­nun far­kın­da­yız. Bu po­tan­si­ye­lin dış pa­za­ra açıl­ma­sı için şeh­rin bir üst ku­ru­lu­şa ih­ti­ya­cı ol­du­ğu­nu be­lir­le­dik ve NİTAK’ı kur­duk” ifa­de­le­ri ile açık­la­ma­la­rı­nı sür­dür­dü.
Niğde Tarım Ça­lış­ta­yı ile il­gi­li de açık­la­ma­lar­da bu­lu­nan Rek­tö­rü­müz Prof. Dr. Hasan Uslu, bu ça­lış­tay ile çözüm bek­le­yen bir çok ko­nu­nun gün­de­me gel­di­ği­ni söy­le­ye­rek böl­ge­de ve­rim­li­li­ğin ar­tı­rıl­ma­sı ça­lış­ma­la­rı, ener­ji ala­nın­da­ki ça­lış­ma­lar, su­la­ma ile il­gi­li ça­lış­ma­lar ve bu ko­nu­lar­da­ki so­run­la­rın da de­ğer­len­di­ril­di­ği­ni ak­tar­dı.
Rek­tö­rü­müz Prof. Dr. Hasan Uslu ay­rı­ca Niğde’nin des­tek al­ma­sı için Niğde pro­to­ko­lü ile bir­lik­te gi­ri­şim­le­re baş­lan­dı­ğı­nı da bil­di­re­rek Niğde Tarım Kon­se­yi’nin, aynı im­kan­la­rı kul­la­na­rak Niğde’de sis­te­ma­tik ve doğru bir tarım po­li­ti­ka­sı ge­liş­ti­re­ce­ği­ne inan­dı­ğı­nı söy­le­di. Rek­tö­rü­müz Prof. Dr. Hasan Uslu açık­la­ma­la­rı­nın so­nun­da yakın bir za­man­da Niğde’de Elma Ça­lış­ta­yı’nın, Elma Fu­arı­nın ve Elma Fes­ti­va­li­nin ya­pı­la­ca­ğı­nın müj­de­si­ni verdi.

Daha Fazla Haber