KKYD’den Niğde’ye 37 milyonluk hibe desteği

2006-2021 Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, Çiftçi için Basınçlı Sulama Projeleri Desteklemesi çalışmalarında Niğde'nin 4'üncü olduğunu belirten Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, Bakanlığa 748 projenin sunulduğunu ve hemen hemen hepsinin kabul edildiğini söyledi.

Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, Niğde’den toplamda 748 kişinin Basınçlı Sulama Projeleri desteklemesine başvurduğunu ve bu destekten sadece 4 kişinin yararlanamadığını söyledi. Baş,  “Yararlanamayanların ise vefat ya da kendilerinden kaynaklı sebepler olduğunu belirtti “.

Bu destek kapsamında Niğde’ye 37 milyonluk hibe desteği yapıldığını söyleyen Baş,  “Çiftçi için Basınçlı Sulama Projeleri desteklemesine imza atan bir çiftçimiz maliyetlerinin düştüğünü söyledi. Bizim sağladığımız sulama desteği ile kendi elektrik üretimini sağlıyor. Çiftçimiz 3 yıla kalmadan kendi sistemini amorti edebileceğini belirtti. Bundan sonra da desteklemelerimiz devam edecek ve daha noktasal yatırımlar yapmayı hedefliyoruz. Niğde’mize il dışından yatırım talepleri gelmeye başladı. İhracatın daha hızlanmasını sağlayacak desteklere ağırlık vereceğiz “dedi.

Daha Fazla Haber