Atabay, "Bozkırın Ortasında Modern Bir Enerji Üssü Olacak!"

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından Güneş Enerjisine Dayalı Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları ve Bağlantı Kapasitelerinin tahsisine yönelik olarak Niğde’ye toplam 300 mw kapasiteli 3 adet güneş enerji santralinin kurulması için yarışma ilanı yayınlandı.

İlanla ilgili olarak Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ali İlker Atabay sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Bedeli uykusuz geceler, yoğun stres, altı yıllık uzun bir bekleyiş, revize edilen onlarca plan, uzun mesai saatleri olsa da fazlasıyla değdi buna. Niğde Bor Enerji İhtisas Bölgesi'nin ilk etabı olan 300 MW'lık bu kurulum, Niğde'mizin nitelikli üretim ve istihdam odaklı büyümesinde çok önemli bir kilometre taşı olacak. En temel anlatımla somutlaştırmak gerekirse, ilk etapta 50.000 konutun, bölge tam kapasiteye eriştiğinde ise 250.000 adet konutun elektrik tüketimine eşdeğer yerli, milli ve çevreci elektrik enerjisi Niğde'de üretilmiş olacak" dedi.

Cennet vatanımızın sınai gücüne ve ekonomisine güç katacak. Bu ulusal ölçekli projemizi en başından beri himaye edip sahiplenen Niğde Valisi Yilmaz Simsek'e ve emeği-desteği olan herkese teşekkür eden Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ali İlker Atabay, Güneş Enerjisine Dayalı Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanlarının bozkırın ortasındaki modern bir enerji üssü hüviyetiyle tıpkı bir okul gibi eğitici olacağını ümid ettiğini belirtti.

Daha Fazla Haber