Gürer: “Ulukışla, bölgenin göz bebeği olacak”

Niğde’de 2 gün boyunca halkla buluşan CHP Esnaf Masası heyeti Niğde’nin Ulukışla İlçesi’nde de saha çalışmalarında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ve CHP Niğde il yönetiminden oluşan heyet Ulukışla ilçe başkanı Hüseyin Toker ve beraberindeki coşkulu kalabalık tarafından karşılandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un Niğde’nin Ulukışla ilçesine yaptığı ziyaret mitinge dönüştü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba CHP Ulukışla İlçe Başkanlığı balkonunda yurttaşlara seslendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Diyarbakır’da çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamayı sert sözlerle eleştirdi. “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sık sık Yasin Börü’yü dile getiriyor. Onun derdi Yasin Börü ya da şehitler değil. O, şehit tabutlarını miting alanlarında kullanan bir zat. HDP madem kötüydü, Dolmabahçe’de niye oturdun” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, oylarının düştüğünü anladığını ve yeni bir açılımın yollarını aradığına vurgu yapan Ağbaba, “Kürt halkına ‘terörist’ diyordu, şimdi seçilemeyeceğini anladı, yeni açılımın yolarını arıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimleri öncesinde PKK terör örgütünün eski yöneticilerinden Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkaran siz değil miydiniz ve İmralı Cezaevi’nde yatan Abdullah Öcalan’ın mektubunu Diyarbakır’da okutan siz değil miydiniz. Aklımızla alay mı ediyorsun. Sen bizi tarih bilmez geçmişi unutur mu sandın?” şeklinde konuştu.

Ulukışla Bölgenin Göz Bebeği Olacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’dan sonra CHP Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı konuşmada Ulukışla’nın sorunlarını bildiğini ve Ulukışla’nın CHP iktidarında bölgenin göz bebeği haline geleceğini söyledi. Gürer, “Ulukışla ilçemiz her şeyin en iyisine layık. Bu bölgede en sahipsiz ilçe. Karayolunun, demiryolunun geçtiği ama buna rağmen gelişmesinin önü kesilen bir yer. Neden biliyor musunuz? Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan dönmeyen insanların memleketi olduğu için” diyerek Ulukışla’nın sahipsizliğine vurgu yaptı.

BİZLER BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Ülkenin ve Ulukışla’nın yönetilemediğine, yağma ve talan düzeni ile Cumhuriyetin tüm değer ve birikimlerinin yağmalandığına vurgu yapan CHP Ulukışla İlçe Başkanı Hüseyin Toker, “Ülke freni patlamış bir kamyon gibi kontrolsüz bir şekilde gidiyor. Bizler bu düzeni değiştireceğiz. Türkiye’nin ana sigortası CHP’dir. Biz de bu bilinç ve sorumlulukla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben umudumu daima taze tutuyorum. Siz de taze tutun. Umut varsa her şey var çünkü umut varsa her şey olacak demektir” dedi. Toker birlik ve beraberlik çağrısında da bulundu.

Niğde il ve ilçelerinde çok sayıda kültür varlığının bulunduğuna değinen Ulukışla İlçe Başkanı Hüseyin Toker ziyarette bulunan milletvekillerine teşekkür ederek Ulukışla İlçesi’nin tarihi sembollerinden olan Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı’nın tablosunu hediye etti.

Ulukışla’daki ziyaret programının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut Ulukışla ilçesine bağlı Beyağıl, Porsuk ve Darboğaz köylerini ziyaret köylüleri dinlediler.

Daha Fazla Haber