ABİT’ten 507 Km’lik 10 Kasım Ata­türk’e Saygı Yol­cu­lu­ğu

(ABİT) Adana Bi­sik­let Top­lu­lu­ğu Spor Ku­lü­bü spor­cu­la­rı ve Kulüp Baş­ka­nı İzzet Al­tın­soy Adana Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si’nin des­te­ğiy­le 10 Kasım Ata­türk’ü Anma Günü’nde Gazi Mus­ta­fa Kemal Ata­türk’ün ebedi me­ka­nı­na tes­lim edil­mek üzere Adana Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Zey­dan Ka­ra­lar’dan tes­lim al­dık­la­rı Türk bay­ra­ğı ile yola çık­tı­lar.

500 ki­lo­met­re­lik zorlu etabı beş günde geç­me­yi plan­la­yan ABİT spor­cu­la­rı 10 Kasım günü Ata’nın hu­zu­ru­na çı­ka­cak. Adana Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Zey­dan Ka­ra­lar’a ver­miş ol­duk­la­rı des­tek­ten do­la­yı te­şek­kür eden kulüp baş­ka­nı Al­tın­soy "(ABİT) Adana Bi­sik­let top­lu­lu­ğu Spor Ku­lü­bü ola­rak, Ata­mı­zın ara­mız­dan ay­rı­lı­şı­nın 82’inci yılı ne­de­niy­le Adana’yı tem­si­len 10 ar­ka­da­şı­mız­la yola çı­kı­yo­ruz. (ABİT) Spor Ku­lü­bü ola­rak geçen yıl­lar­da ol­du­ğu gibi bu yıl da Adana Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si’nin des­te­ğiy­le Anıt­ka­bir’e, Ata­mı­za gi­di­yo­ruz. 10 Kasım günü Tür­ki­ye’nin çe­şit­li il­le­rin­den gelen ar­ka­daş­la­rı­mız­la An­ka­ra’da bu­lu­şup Ata­mı­zı zi­ya­ret ede­ce­ğiz. Ol­duk­ça he­ye­can­lı ve gu­rur­lu­yuz. Ata­mız başta olmak üzere tüm şehit ve ga­zi­le­ri­mi­ze min­net ve şük­ran­la­rı­mı­zı sun­mak is­ti­yo­ruz.” dedi.
ABİT ULU­KIŞ­LA’DAN GEÇTİ
Adana’dan Anıt­ka­bir (An­ka­ra)’e uza­nan yak­la­şık 507 km’lik zorlu bir yol­cu­lu­ğa çıkan ABİT spor­cu­la­rı bi­rin­ci gün 119 km yol ala­rak Ada­na-Po­zan­tı, ikin­ci gün 160 km’lik Po­zan­tı-Ulu­kış­la(Niğde) ve Ak­sa­ray gü­zer­ga­hı­nı, üçün­cü gün 77 km’lik Ak­sa­ray Şe­ref­li­koç­hi­sar kıs­mı­nı ta­mam­la­dı. Dör­dün­cü gün (8 Kasım Pa­zar­te­si) 128 km’lik Şe­ref­li­koç­hi­sar -Göl­ba­şı gü­zer­ga­hı­nı gi­decek olan spor­cu­lar yarın (10 Kasım 2020) 23 km yol ala­rak Göl­ba­şı-Anıt­ka­bir(An­ka­ra) gü­zer­ga­hı­nı ta­mam­la­ya­rak, Adana Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Zey­dan Ka­ra­lar­dan tes­lim alı­nan Türk bay­ra­ğı­nı Anıt­ka­bir’e tes­lim ede­cek­ler."
ABİT spor­cu­la­rı­na polis ve jan­dar­ma ekip­le­ri es­kort­luk eder­ken olum­suz hava ko­şul­la­rı­na rağ­men pedal çe­vi­re­rek Ata’ya giden ABİT spor­cu­la­rı­na Niğde’nin Ulu­kış­la il­çe­sin­den ge­çer­ken Ulu­kış­la halkı büyük ilgi gös­ter­di. Ulu­kış­la E-90 ka­ra­yo­lun­da seyir ha­lin­de devam eden araç­lar ABİT spor­cu­la­rı­na klak­son ça­la­rak ve fo­toğ­raf­la­rı­nı çe­ke­rek des­tek ver­di­ler.
İzmir’den Ulu­kış­la’ya zi­ya­re­te gelen Diy­dem Demir, ABİT spor­cu­la­rı­nın Ulu­kış­la gü­zer­ga­hın­dan ge­çi­şi­ni gö­rün­ce duy­gu­lan­dı­ğı­nı ara­cı­nı ke­na­ra çe­ke­rek on­la­rı iz­le­di­ği­ni be­lir­te­rek, Ata­mı­za olan min­ne­ti­mi­zi ne yap­sak öde­ye­me­yiz. ABİT spor­cu­la­rı­nın zorlu bir yol­cu­luk son­ra­sı Anıt­ka­bir’e va­ra­cak­la­rı­nı öğ­re­nin­ce çok duy­gu­lan­dım. İzmir dep­re­min­den sonra mo­ral­le­ri­miz bozuk olsa da Ata­mı­zı anma ile il­gi­li bu tür et­kin­lik­ler bir nebze de olsa bizi mutlu edi­yor. Adana Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı­nı bir İzmir­li ola­rak ya­kın­dan takip edi­yor ve bu et­kin­li­ğe ver­di­ği des­tek­ten do­la­yı te­şek­kür edi­yo­rum. Baş­kan Zey­dan Ka­ra­lar’ın covid tes­ti­nin po­zi­tif çık­tı­ğı­nı da öğ­ren­dik ma­ale­sef, ken­di­si­ne çok geç­miş olsun di­lek­le­ri­mi de ilet­mek is­ti­yo­rum. Ata­türk’ün 82. yı­lı­nı onun ay­dın­lat­tı­ğı yolda devam ede­rek anı­yo­ruz. ABİT spor­cu­la­rı­nı da bu zorlu et­kin­lik­le­rin­den do­la­yı kut­lu­yo­rum. Ata­mı­zı ve şe­hit­le­ri­mi­zi min­net, şük­ran ve saygı ile anı­yo­rum" diye ko­nuş­tu.                   Haber: Fatma Tan

Daha Fazla Haber