LÖSEV’den far­kın­da­lık çağ­rı­sı

LÖSEV, 2-8 Kasım Lö­se­mi­li Ço­cuk­lar Haf­ta­sı'nda lö­se­mi has­ta­lı­ğı ile mü­ca­de­le eden ço­cuk­la­ra des­tek ve lö­se­mi­ye karşı far­kın­da­lık oluş­tur­mak adına çağ­rı­da bu­lu­na­rak her­ke­si #LÖ­SEV­de­Her­Ço­cuk­Kah­ra­man eti­ket­li pay­la­şım­lar yap­ma­ya davet edi­yor.

2-8 Kasım Lö­se­mi­li Ço­cuk­lar Haf­ta­sı’nda “Her Çocuk Bir Kah­ra­man” slo­ga­nı ile far­kın­da­lık ya­rat­ma­yı he­def­le­yen LÖSEV Lö­se­mi­li Ço­cuk­lar Sağ­lık ve Eği­tim Vakfı haf­ta­ya yö­ne­lik açık­la­ma yaptı. 90’lı yıl­la­rın son­la­rın­da lö­se­mi Ye­şil­çam’da sonu acı ile biten film­le­rin ko­nu­su aman­sız bir has­ta­lık ol­du­ğu­nun o yıl­lar­da en iyi ih­ti­mal­le yüz lö­se­mi has­ta­sı ço­cu­ğun sek­se­ni­nin kay­be­dil­di­ği vur­gu­lan­dı­ğı açık­la­ma­da şu ifa­de­ler dik­kat çekti, “Ço­cuk­la­rın ölüm ra­por­la­rı ‘lö­se­mi’ diye tu­tul­sa da; o ço­cuk­lar kötü te­da­vi­den, en­fek­si­yon­dan, aç­lık­tan ve en acısı da umut­suz­luk­tan ölü­yor­du. Bugün ekst­ra hij­yen ön­lem­le­ri sağ­lık­lı ve ye­ter­li bes­len­me ile yük­sek moral sa­ye­sin­de yüzde 92 ba­şa­rıy­la LÖSEV lö­se­mi­li ço­cuk­la­ra umut ol­ma­ya devam eder­ken bir kere daha al­tı­nı çiz­mek ister ki ‘Lö­se­mi ön­le­ne­bi­len ve te­da­vi edi­le­bi­len bir has­ta­lık­tır!’ Her ço­cu­ğun bir kah­ra­ma­na ih­ti­ya­cı var­dır. LÖSEV ola­rak mü­ca­de­le­le­rin­de el­le­rin­den tut­tu­ğu­muz bin­ler­ce ço­cu­ğu­mu­za ses­le­ni­yo­ruz ki asıl kah­ra­man siz­si­niz...” LÖSEV yap­tı­ğı açık­la­ma­da tüm Tür­ki­ye’yi hafta boyu #LÖ­SEV­de­Her­Ço­cuk­Kah­ra­man eti­ket­li pay­la­şım­lar ya­pa­rak lö­se­miy­le mü­ca­de­le­de far­kın­da­lık ya­rat­ma­ya ça­ğır­dı.
El­çi­miz ola­bi­lir­si­niz
Sos­yal med­ya­da far­kın­da­lık dı­şın­da birey ola­rak lö­se­mi­li ço­cuk­la­ra des­tek ver­mek is­te­yen­le­re de LÖSEV şu şe­kil­de ses­len­di, “Ana­okul, il­ko­kul, or­ta­okul ve lise ola­rak oku­lu­nuz­da, iş ye­ri­niz­de, sos­yal çev­re­niz­de afiş­ler asıp, Lö­se­mi­li Ço­cuk­la­rın Sesi ya­yın­la­rı­nı da­ğı­ta­bi­lir­si­niz. LÖSEV İnci­le­ri pro­je­si­ne ka­tı­lıp oku­lu­nuz­da, LÖSEV Fayda Top­lu­luk­la­rı’yla da üni­ver­si­te­niz­de lö­se­mi ve kan­ser baş­lık­la­rıy­la et­kin­lik­ler dü­zen­le­ye­rek sos­yal so­rum­lu­luk ça­lış­ma­la­rın­da yer ala­bi­lir­si­niz. Aynı bi­linç­le iş­ye­ri­niz­de kurum el­çi­miz olup ça­lış­ma ar­ka­daş­la­rı­nı­zı kan­se­re karşı bil­gi­len­di­rip LÖSEV’e des­tek ol­ma­la­rı­na ön ayak olup, hayat ver­di­ği­miz ço­cuk­la­ra yar­dım sağ­la­ya­bi­lir­si­niz.”
Lö­se­mi­li Ço­cuk­lar İçin Ka­mu­ya Çağrı
Açık­la­ma­da lö­se­mi­li ço­cuk­lar için ka­mu­dan bek­len­ti­ler ise şöyle yer aldı: “Kan­ser te­da­vi­si ilaç­la­rı­nın ba­zı­la­rı ec­za­ne­ler­de bu­lun­maz­ken, ba­zı­la­rı da Ec­za­cı­lar Bir­li­ği’ne ödeme ya­pıl­ma­dı­ğı için 500-1000 Euro gibi büyük fark­lar­la temin edi­le­bi­li­yor. Öte yan­dan 17 yıl­dır SGK lö­se­mi te­da­vi­si­nin has­ta­ne­le­re öde­me­si­ne zam yap­maz­ken, enf­las­yon ve dö­viz­de­ki yük­se­liş­le te­da­vi gi­der­le­ri her geçen gün ar­tı­yor. Aile, Ça­lış­ma ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­kan­lı­ğı bu so­run­lar için adım at­ma­lı, Tarım ve Hay­van­cı­lık Ba­kan­lı­ğı da top­ra­ğı­mız­dan ça­ta­lı­mı­za gelen kan­se­ro­je­nin önüne geç­me­li­dir. Tüm be­le­di­ye­ler çocuk park­la­rı için daha fazla yer ayır­ma­lı, Lö­se­mi­li Ço­cuk­lar Okul­la­rı için de LÖSEV’e alan tah­si­sin­de bu­lun­ma­lı­dır. Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı lö­se­mi­li ço­cuk­la­rın umudu LÖSEV ’in An­ka­ra’da bu­lu­nan LÖ­SAN­TE has­ta­ne­si için der­hal tam ruh­sa­tı ver­me­li­dir.”            Haber Merkezi

Daha Fazla Haber